Süper Lig’in 29. haftasında sahasında Beşiktaş’a 2-0 mağlup olan Trabzonspor, ilk 4 mücadelesi verdiği rakipleri Bursaspor ve İstanbul Başakşehir'in puan kaybettiği haftada fırsat tepti.

Bordo mavililer, Burssapor'un Kasımpaşa'ya 5-3 mağlup olduğu, Başakşehir'in Eskişehirspor ile 1-1 berabere kaldığı haftada Beşiktaş maçını kazanmış olsaydı 50 puanla dördüncü sıraya yükselecekti. Karadeniz ekibi, bu mağlubiyetle 29. haftayı da 47 puanla 6. sırada tamamladı. Bu sezon sahasında başarılı sonuçlar alan Trabzonspor, aynı zamanda 6 maç sonra Avni Aker'de yenilgiyle de tanıştı. Bordo mavililer, Beşiktaş maçına kadar evinde oynadığı 14 Süper Lig maçında sahadan 10 galibiyet, 3 beraberlik ve bir mağlubiyetle ayrılmıştı. Sahasındaki tek mağlubiyeti 4-1'lik skorla Eskişehirspor'dan alan Karadeniz ekibi, Beşiktaş yenilgisiyle bu sezon evinde ikinci kez kaybetti.

Trabzonspor’da, Beşiktaş mağlubiyetinin faturası ise teknik direktör Ersun Yanal’a kesildi. Maç içerisindeki oyuncu tercihleri nedeniyle eleştirilerin hedefi olan tecrübeli hocanın, özellikle Özer-Cardozo değişikliği taraftarın büyük tepkisini çekti. Düşük performansı ve 58. dakikada kaptırdığı top sonrası Demba Ba ile siyah beyazlıların 1-0 öne geçmesine zemin hazırlayan Erkan Zengin yerine Özer’in oyundan alınması Yanal’a yönelik eleştirileri artırdı. Yanal’ın bu tercihi aynı zamanda tribünlerin Erkan’a da tepki göstermesine neden oldu. Eleştirilerin odağındaki Ersun Yanal ise oyuncu değişikliklerinin bir süreç yönetimi olduğunu sonuca göre konuşmanın kolaycılık olduğunu söyledi.

Yanal, Özer Hurmacı değişikliği konusunda kendisine gösterilen tepkiyle ilgili yaptığı açıklamada ise “Biz süreci yönetiriz. Sonuca göre konuşmayız. Yaklaşık 500 tane maça çıktım ve yaklaşık bin 500 tane de oyuncu değiştirdim. Bunlar hep süreç içinde gerçekleşti. Bir hamle yapmamız gerekiyordu ve bir forvet oyuncusu sokmamız gerekiyordu. Tercihimizi ondan yana kullandık. Bu da çok normal bir tercih. Bu ilk defa da olmuyor. Sonuca göre konuşmak çok kolay. Herkes bunu olgunlukla karşılamalı. Biz sürecin içinde düşündüğümüz o anda olmuyorsa, futbol bu. Futbolun içinde bunun olma olasılığı yüzde 50. Biz süreci yönetenler olarak hep sonuca göre eleştiriliyoruz." ifadeleri kullandı.

Taraftarın Erkan’a tepkisini ise doğru bulmayan Yanal, Erkan’ın bunu hak etmediğini savundu. Desteğe ihtiyaçları olduğu anlarda bu tür tepkileri hoş karşılayamayacağının altını çizen tecrübeli teknik adam, her hata yapan oyuncu yuhalanırsa takımda oyuncu kalmayacağı uyarısında bulundu.

YARIŞ DEVAM EDİYOR

Ligde oynayacakları 5 karşılaşma daha olduğuna işaret eden Yanal, ilk 4 mücadelesi verdikleri rakipleriyle aralarında büyük bir fark olmadığını, yarışın devam ettiğini kaydetti.

Bu sezon birçok sıkıntı yaşadıklarını anlatan Yanal, gelecek sezona yönelik transfer politikası adına daha özgün ve Trabzon’un değerlerine uygun hareket etmek zorunda olduklarının altını çizdi.