Trabzonspor Kulübü, 3 Temmuz sürecinin hukuki boyutu hakkında açıklama yayınlayarak, şikeye karşı sürdürülen hukuk mücadelesini kurumsallaştırma kararı aldıklarını belirtti.
Bordo-mavililerin resmi internet sitesinden konuyla ilgili yaptığı açıklama şöyle:
"Şike sürecinin beşinci yıl dönümü vesilesiyle, kamuoyunu bilgilendirme gereği doğmuştur:
3 Temmuz 2011’de başlayan şike süreci devam etmektedir. Şikenin tespit ve ispat edilmiş olması dahi maalesef ülkemizdeki futbol karanlığını henüz aydınlatamamıştır. Suç cezasız bırakılmış, fail ödüllendirilmiş, hakları teslim edilmeyen mağdur cezalandırılmıştır.
Yurt dışında ise UEFA, CAS ve İsviçre Federal Mahkemesi kararlarıyla; 2011’de şike yapıldığı kesinleşmiştir. Dolayısıyla, şikenin yapılıp yapılmadığı tartışması sona ermiştir. Devam eden süreç, kesinleşen şikeye hangi kurumun ceza vereceği ve Trabzonspor’un haklarının takibiyle ilgilidir. Bu doğrultuda, kulübümüz tarafından 2015 Aralık ayında CAS nezdinde açılan dava halen sürmektedir. Ceza mahkemesinde yapılan yeniden yargılama sonucunda, kumpas ve sahte delil iddiaları reddedilmiştir. Beraat kararlarına ilişkin temyiz incelemesi ise devam etmektedir.
Şike, ülke futbolunun tek sorunu değildir; fakat büyük bir sorunudur. Bu sorunu çözmeden; kısa, orta ve uzun vadede futbolumuzda değer yaratma çabası beyhude olacaktır. Sürdürmekte olduğumuz hukuk mücadelesi, ülke futbolunun hem geçmişi hem geleceğiyle ilgilidir.
Kulübümüz; şikeye karşı sürdürülen hukuk mücadelesini kurumsallaştırma kararı almıştır. Hukuki süreç, konuya bütün yönleriyle vakıf olan Avukat Erdem Egemen ve Avukat Nusret Yılmaz tarafından sevk ve idare edilecektir. Yurt içi ve yurt dışında; diğer hukukçuların ve süreç boyunca emek vermiş kişilerin destek ve katılımlarıyla hedefe birlikte ulaşabilmek için gayret gösterilecektir. Ülke sporunun aydınlık yarınları için değişime ihtiyacı vardır. Değişim için; hak ve adalet için mücadelemiz sürecektir."