Trabzonsporlu yönetici ve futbolcular, geçtiğimiz haftalarda 8 kişinin hayatını kaybettiği, 3 kişinin ise hâlâ kayıp olduğu Artvin’in Hopa ilçesine moral ziyaretinde bulundu.

Yöneticiler Engin Hacısalihoğlu, Köksal Güney, Ömer Demir, Sportif Direktör Süleyman Hurma, Trabzonspor Divan Başkanlık Kurulu Başkanı Ali Sürmen ve Teknik Direktör Shota Arveladze ve futbolculardan Aykut Demir, Marko Marin, Luis Cavanda, Alper Uludağ ve Muhammet Beşir’den oluşan kafile, Hopa'da sevgi gösterileri ile karşılandı. Ziyaretlerine Hopa Kaymakamlığı’ndan başlayan Bordo-mavililer, Kaymakam Mehmet Ali Özkan ile bir süre görüştü.

Gürcü teknik adam ve futbolcular, daha sonra Orta Hopa Mahallesi’nde heyelanda toprak altında kalarak vefat eden Altan Kara ve eşi Hacer Kara ile kızları Funda Toksoy' un evini ziyaret etti. Ailenin oğlu Volkan Kara ile görüşen heyet, taziyelerini iletti. Heyet, daha sonra sanatçı Kazım Koyuncu’nun Yeşilköy köyündeki mezarına ziyaret etti. Koyuncu’nun mezarı başında dua eden yönetici ve futbolcular, mezara üzerinde ‘Kazım Koyuncu’ yazılı 61 numaralı bordo mavili forma ve atkı bıraktı.

Trabzonspor heyeti ayrıca, sel sularına kapılarak kaybolan ve cenazesine henüz ulaşılamayan 4 yaşındaki Taha Su’nun ile afette 3 ferdini kaybeden Gedik ailesini de ziyaret etti. Bordo-mavili kulübün Genel Sekreteri Köksal Güney, minik Taha’nın babası Erkan Su’ya geçmiş olsun dileklerini iletti, bordo-mavili forma hediye etti. Binalarının çökmesi üzerine vefat eden Ünsal, Erdal Eren ve Emniyet Gedik’in yakınlarına da taziyelerini bildiren heyet, enkaz altından sağ çıkarılan baba Kazım, kızı Naz, Tuğba ve Emniyet Gedik’in kızı Cansu Kaya ile görüştü.

Daha sonra teknik heyet ve futbolcular, geliri Hopa’daki afetzedelere bağışlanmak üzere bugün saat 18.00’de Çaykur Rizespor ile oynayacakları maç için Rize’ye gitti. Bir süre daha ilçede kalan yöneticiler ise bazı afetzedeleri ziyaret etti.