Trabzonspor’un takım kaptanı Jose Bosingwa, Ersun Yanal’ın göreve gelmesiyle takımda bazı şeyler yerine oturduğunu ve hocanın taktiğine ve sistemine uyum sağladıktan sonra da başarının otomatik olarak geldiğini söyledi. Sezonun ikinci yarısındaki çıkışlarını da buna bağlayan başarılı futbolcu, ligde de daha yukarıya çıkacaklarını inandığını dile getirdi.

    Portekizli oyuncu, bordo-mavili kulübün internet sitesinden yaptığı açıklamada, Mersin İdmanyurdu galibiyetinin takımın moral motivasyonu için çok önemli olduğunu belirterek, “Bu maçın farklı bir özelliği de ikinci deplasman galibiyetini almamız oldu. Üstelik farklı bir skorla kazandık. Bu farklı galibiyet takıma ekstra motivasyon oldu. Bu tarz maçlar takımı daha ileriye götürecektir. Ligde de daha yukarıya çıkacağımıza inanıyorum.” dedi.

    Bu hafta de deplasmanda Gaziantepspor ile karşılaşacaklarını hatırlatan Bosingwa, şöyle devam etti:
     “Takımımız için çok önemli bir müsabaka. Galip geldiğimiz takdirde hedeflerimiz doğrultusunda çok önemli bir adım atmış oluruz. Bu nedenle maçtaki amacımız güzel sonuçlu bir galibiyet olacak.”

    Stoper olarak görev yapmanın kendisi için bir sorun teşkil etmediğini dile getiren deneyimli oyuncu, “Benim için en zor pozisyon takımın dışında kalmaktır. Bu nedenle saha içinde hangi mevkide oynadığımın hiçbir önemi yok. Stoper mevkiinde de kendimi gayet iyi hissediyorum. Önemli olan takımıma yardım edebilmek. Şuan bunu iyi yaptığımı düşünüyorum. Netice itibariyle hocam bana nerede görev verirse orada elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyorum. Benim düşünce yapım bu.” diye konuştu.

    Trabzonspor kaptanı olarak sahaya çıkmanın kendisi için onur verici olduğunu vurgulayan Bosingwa, “Trabzonspor çok büyük bir kulüp. Ben de böyle büyük bir kulübün kaptanı olduğum için büyük bir onur ve gurur duyuyorum. Üstelik buradaki ikinci sezonumda bu göreve layık görülmem büyük bir mutluluk. Şuanda takımın ikinci kaptanıyım ve görevimi en iyi şekilde yapmaya çalışıyorum. Böyle bir kulüpte bunu yaşamak benim için ayrı bir tecrübe.” yorumunu yaptı.

Trabzonspor’un ligin ikinci yarısının lideri olduğunu kaydeden tecrübeli futbolcu, sözlerini şöyle sürdürdü:
    “Bundan önceki sezonda ve bundan önceki antrenörümüz zamanında takımda çok fazla değişiklikler oluyordu. Çok fazla yeni oyuncu vardı ve çok fazla sistem geliyordu. Bu değişiklikler fazla olunca doğal olarak sağlam bir yapı oluşmuyordu. Ersun hocanın gelmesiyle bazı şeyler yerine oturdu. En azından oynadığımız oyundan daha fazla zevk alıyoruz. Bunun yanında çok fazla değişen oyuncu yok. Bir de sezon başından bu yana belirli bir süre geçti. Bu süre içerisinde oyuncular birbirini tanıdı ve alıştı. Hocanın taktiğine ve sistemine uyum sağladıktan sonra başarı otomatik olarak geliyor. Bu nedenle ikinci yarıda böyle bir çıkış yakaladığımızı düşünüyorum.” ifadelerini kullandı.

    Her zaman bir sonraki maça odaklandığını da belirten Bosingwa, “Her maç kendi içinde bir öneme sahip. Bu nedenle maç maç değerlendirmek gerekiyor. Bizim için önümüzdeki 11 maç arasındaki en önemli maç bir sonraki. Bu nedenle sezon sonunda kaçıncı olacağımızı hiç düşünmüyorum. Önemli olan önümüzdeki maçtır. Bu düşünce takım olarak bize katkı sağlayacaktır.” dedi.

     Heyecan ve mutluluğu topun çizgiyi geçmesi sonrası yaşadığını dile getiren Portekizli oyuncu, “Takımda frikik kullanan çok iyi oyuncular var. Takıma önemli katkılar sağlıyorlar. İnşallah böyle devam eder. Bu konuda Mehmet Ekici’nin performansı çok iyi. Umarım böyle devam eder ve takıma katkı sağlar. Takım olma konusunda önemli aşamalar kaydettiğimizi düşünüyorum.” yorumunu yaptı.