Trabzonspor'un Cezayirli futbolcusu Carl Medjani, çok oyuncu almakla iyi takım olunamayacağını, bunun için zamana ihtiyaç olduğunu belirtti. İyi bir takım olmak için zamana ihtiyaçları olduğunu ifade eden başarılı futbolcu, gelecek sezon çok daha iyi bir takım olacaklarına inandığını dile getirdi.

Geçtiğimiz sezon başında teknik direktör Vahid Halilhodziç'in önerisi üzerine Fransa'nın Monaco takımından transfer edilen Cezayirli savunma oyuncusu Carl Medjani, takıma son yıllarda gelen orta saha ve forvet oyuncularına nazaran verdiği katkı ile dikkatleri çekti. Kritik maçlarda bir savunma oyuncusu olarak ileri hatlara geçip rakip fileleri havalandırdığı goller ile adından oldukça söz ettiren Medjani, âdeta takımın kurtarıcısı olarak anılıyor.

Cezayirli futbolcu, bordo mavili formayla geçirdiği bir sezonu ve kariyerini Trabzonspor Dergisi'ne değerlendirdi. Futbola Fransa'da dedesinin spor okulunda başladığı bilgisini veren Medjani, anne ve babasının Cezayir'de yaşadığını, kendisinin de Fransa'da dedesinin yanında kaldığını belirtti.

21 yaşına kadar Fransa Genç Milli Takımı, 25 yaşından sonra ise Cezayir Milli Takımı için oynadığını kaydeden başarılı savunmacı, büyükbabasının ilk koçu gibi olduğunu, 18 yaşındayken Liverpool'da birlikte çalışma imkanı bulduğu Steven Gerrard'ın idolü olduğunu söyledi. Bugüne kadar 2 Dünya Kupası, 2 tane de Şampiyonlar Ligi finalini gördüğünü anlatan Medjani, bundan sonraki hedefinin; oynayabildiği kadar uzun oynamak ve her gün kendini geliştirmeye odaklamak olduğunu belirtti.

"BİRÇOK OYUNCU SATIN ALABİLİRSİNİZ AMA HEMEN ÇOK İYİ BİR TAKIM OLAMAZSINIZ"

Trabzonspor'un büyük transferlere imza atmasına rağmen bir türlü istenilen başarıyı yakalayamadığıyla ilgili düşünceleri sorulan Cezayirli futbolcu, şöyle konuştu:

"Birçok oyuncu satın alabilirsiniz ama hemen çok iyi bir takım olamazsınız, bunun için zaman gerekli. Bu sene 15-20 tane yeni oyuncu gelmiş olabilir ama bunların çok iyi bir takım olması için zamana ihtiyaç var. Bu iyi takım olabilme ya da amaçlarınıza, hedeflerinize ilerleyebilme en az iki üç senede olur. Yani hiçbir şey bir anda olmaz ve bizim de zamana ihtiyacımız olduğunu düşünüyorum. Gelecek sene takımın daha iyi olacağı fikrine sahibim. Aslına bakarsanız şu anda kötü olduğumuzu düşünmüyorum."

Medjani, bordo mavili forma altında kendisini en çok etkileyen ve mutlu eden olayın da Galatasaray maçında attığı 2 gol olduğunu ifade etti. Trabzon'un futbol açısından mükemmel bir yer olduğunu da kaydeden Medjani, "Halk Trabzonspor fanatiği ve takımı desteklemenin ötesinde âdeta âşıklar ve çok seviyorlar. Bu nedenle dışarı çıktığımızda bizi iyi yönden motive ediyorlar. Futbolcu da sadece takım için değil seyirci için de futbol oynamaya motive oluyor, çünkü siz dışarıda gezdiğinizde size sevgi gösterisinde bulunuyorlar ve destek veriyorlar. Bu sezon Türkiye'de uygulanan yeni kurallar ve yeni uygulamalar nedeniyle stada pek fazla seyirci gelemedi ama umarım gelecek sene stadyum biraz daha dolu olur ve taraftarlarımız bizi daha fazla destekleyebilirler." dedi.

Cezayir ile Türk futbolu arasında hiçbir fark olmadığını söyleyen Cezayirli futbolcu, Trabzonspor taraftarını ise 'tuktu' olarak tanımladı.