Trabzonspor’da 25 üye, bordo mavili kulübün 20 Aralık 2014 tarihinde yapılan genel kurulunda usulsüzlük yapıldığı iddiası ile mahkemeye başvurdu. İddia sahipleri, Dernekler Kuruluna yapılan itirazlarının kanuni süreç içerisinde cevaplanmadığı için mahkemeye gitme kararı aldıklarını belirtti.

Bordo mavili kulübün 20 Aralık’ta yapılan olaylı olağan genel kuruluyla ilgili tartışmalar bitmek bilmiyor. Olaylı genel kurulun ardından 2 üye, İl Dernekler Müdürlüğü'ne başvururak kongredeki usulsüzlüklerin tespitini istemişti. Dernekler masasının itirazı kanuni süreç içerisinde cevaplandırmadığını belirten 25 genel kurul üyesi de bugün Asliye Hukuk Mahkemesi’ne müracaat etti.

Trabzonsporlular Platformu adına başvuruyla ilgili yapılan açıklamada, "Üzülerek izlemekteyiz ki bütün iyi niyetli uyarılarımıza ve tavsiyelerimize rağmen Trabzonspor’un gerek yönetim içinde gerekse de bazı eski yönetim kadroları temsilcilerinin eylem ve söylemlerinden anlaşıldığı üzere Trabzonspor’un kendi öz değerlerinden uzaklaştırılıp tamamen bir uçuruma sürüklendiği aşikârdır." denilerek, şu ifadelere yer verildi:

"Bu sıkıntılı günlerde Trabzonspor’un yanında olmayan ve kayıtsız kalan bütün kurum ve kişilere sesleniyoruz: Bugün tepki vermeyecek, çözüm odaklı düşünmeyecek ve ayağa kalkmayacağız da ne zaman kalkacağız. Ekteki belgeden de anlaşılacağı üzere Dernekler Kuruluna yapılan itiraz kanuni süreç içerisinde cevaplanmayınca mahkemeye gitme kararı alınmıştır. Bu vesile ile, Yönetim Kurulu'nu sağduyuya davet ediyor, mali açıdan düşülen bu dar boğazdan akılcı bir şekilde çıkılamaması durumunda Sebatspor gibi olunacak olduğunu ve kulübün borçlarına karşı yönetimin kendi özvarlıkları ile sorumlu olduklarını bir kez daha hatırlatarak yöneticilerin bunu akli selim ile idrak etmesini talep ediyoruz."