Spor Toto Süper Liginde mücadele eden Mersin İdmanyurdu'nda teknik direktör Rıza Çalımbay'ı transfer yasağı korkusu ve sakatlıklar sıkıntıya soktu. Rıza Hoca, Ziraat Türkiye Kupası'nda yarın yapacağı Bursaspor maçında 18'i A-2 takımından bir futbolcu alarak yapabilirken önemli mevkilerdeki sakat 6 sakat futbolcu transfer yapamayan kırmızı lacivertli takımı düşündürüyor. Teknik Direktör Rıza Çalımbay, Hilton Oteli'nde düzenlediği basın toplantısında devre arası yaptıkları kampın oldukça yararlı geçtiğini söyledi.
    Her maça muhakkak galibiyet için çıktıklarını ifade eden Çalımbay "Önümüzde Beşiktaş maçı var o maç içinde düşüncemiz aynı. Büyük takımlar olsun diğer takımlar olsun tek hedefimiz galibiyetle ayrılmak. Düşüncemiz o." diye konuştu.
    Türkiye Kupasında yarın Bursaspor'u ağırlayacaklarını hatırlatan tecrübeli teknik adam, "Bu kupa maçında biraz sıkıntılıyız. Örneğin 18 kişiyi yarın için zor çıkardık. A-2'den Kutbettin'i alarak 18 yapabildik. Bir transfer yasağımız var zaten bizi bütün sıkıntıya sokan bu. Onun için takviye yapamamamız bizim için dezavantaj oldu. Yarınki maçta mümkün olduğunca az şans verdiğimiz arkadaşları oynatmayı düşünüyorduk ama maalesef bazı arkadaşlarımız şu anda sakat olan arkadaşlarımızın durumları bile belli değil." şeklinde konuştu.
Beşiktaş maçı öncesi ise Serkan, Vederson, Sinan, Oktay ve Velliton'un sakat olduğunu ve büyük bir ihtimalle oynamama durumlarının olduğunu anlatan Rıza Çalımbay, "Takımda bayağı bir arkadaşımız sakat. Eren'in kişisel problemleri var. Ondan dolayı onu da kadroya almadık." diye konuştu.
    Kupanın kendilerine biraz zor gelebileceğini düşündüklerini vurgulayan Çalımbay, şöyle devam etti:
     "İnşaallah bu turu geçeceğiz. Bu turu geçmek için her şeyi yapacağız ama kesinlikle ilerde zorlanabiliriz. Yarınki kupa maçı kendi sahamızda bunu iyi bitirmemiz gerekiyor. Biz burda Bursaspor'u yenersek turu geçiyoruz. Bununda farkındayız. Bursaspor'un gücünü de biliyoruz. Onlar şu anda kupada gidenlerin içinde tam kadro çıkan kadronun yüzde 90'ının sahaya süren Bursaspor. Bizde elimizdeki kadroyu Beşiktaş maçını düşünerek yarı oynamayan arkadaşlarımız az oynayan arkadaşlarımız mecburen oynatmak zorunda kalıyoruz böyle."
    Nakoulma'nın milli takımındaki maçları bittiğini bir an önce getirtmeye çalıştıklarını anlatan tecrübeli teknik adam, "Oyuncumuzu Beşiktaş maçına yetiştirmeye çalışıyoruz. Getirtemezsek ordada sıkıntı yaşayabiliriz. Çünkü diğer arkadaşlarımızda istediğimiz verimi alamıyoruz bazı yerlerden pozisyon itibarı ile. Onun için böyle sıkıntılarımız var ama çözmeye çalışıyoruz." dedi.
    Khalili'nin Beşiktaş maçında cezalı olduğu için Bursa maçına mecburen onunla başlayacaklarını anlatan Çalımbay,
kendilerini en çok transfer yasağının kalkmamasının üzdüğünü vurguladı. Çalımbay, transfer yasağı kalkması durumunda yapacakları bir kaç takviyenin işlerinin daha da kolaylaştıracağını ifade etti.

İKİNCİ YARI MAÇLAR DAHA ZORLU GEÇECEK

    İkinci yarıda maçlar kıran kırana geçtiğini ve telafisi olmayan maçların oynandığına dikkat çeken başarılı teknik adam, sözlerini şöyle sürdürdü:
    "Biz bunların hepsinin farkındayız. Bizi tek korkutan kadromuzla bu kupa maçında yolumuza devam ettiğimiz takdirde sakat verirsek başka problem olursa o. Şimdi Beşiktaş maçında düşünüyoruz en az 6 futbolcumuzun oynanama durumu var. Yüzde yüz değil ama bazılarının oynamama durumu kesin. Bu transfer yasağının gelmesi çok üzücü bir şey bana göre hem Türk futbolu adına çok üzücü bir şey. Bizim içinde aynı. Biz şuraya birkaç takviye alsak sıkıntımız olmayacak. Hiç bir maçımızdan da çekinmeyeceğiz korkmayacağız."
    Kadrolarının geniş olsaydı en az 10 kişi göndereceğini ve 4 tane oyuncu alacağını ifade eden Çalımbay, sözlerini şöyle tamamladı:    
     "Taraftar Pedriel'e bağırıyor ona bağırıyor buna bağırıyor. Bu çözüm değil. Bizim elimizde başka oyuncumuz yok. Oyuncularımız bunlar. Şu an bizim elimiz kolumuz bağlı. Taraftar kimse ile uğraşmasın. Pedriel benim babamın oğlu değil. Biz kim takımına faydalı olacaksa onu oynatmaya çalışıyoruz. Kimin oynayıp oynamadığı bizim için önemli değil. Mehmet Taş bizim babamızın oğlumu aldık oynadı gol attı. Bu kadar." diye konuştu.