Türkiye Spor Yazarlar Derneği (TSYD), Fenerbahçe otobüsüne Trabzon'un Araklı ilçesi girişinde dün akşam yapılan saldırıyı kınadı. Dernekten yapılan yazılı açıklamada, "Yazıklar olsun" ifadesini kullandı.

Süper Lig'in 26. haftasında Çaykur Rizespor ile oynadığı ve 5-1 kazandığı maçın ardından İstanbul'a dönmek üzere karayoluyla Rize'den Trabzon'a geçmekte olan sarı lacivertli kafileyi Trabzon'un Araklı ilçesi girisinde yapılan saldırıya bir tepki de Türkiye Spor Yazarları Derneği'nden (TSYD) geldi. Türkiye Spor Yazarları Derneği Yönetim Kurulu imzası ve 'Yazıklar olsun' başlığı ile TSYD'den yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Türk futbolunun en büyük temel taşlarından Fenerbahçe'ye Trabzon Sürmene’de yapılan saldırı göstermiştir ki Türkiye’de spor, spor kılığından çıkarılmış, kanlı husumet haline getirilmiştir. Hiç acımadan, silahını ateşleyip, rast gele futbolcuların, teknik kadronun üzerine kurşun yağdırıp ortalığı savaş alanına çevirmek isteyen zihniyetin, en kısa zamanda kökü kazınmalıdır.

Spor, spor için yapılmalı ve öyle sevilmelidir. O sporun içine kan, küfür, aşağılama gibi, asla onaylamayacağımız çirkinlikleri sokanlar, kendi egolarının bir gün esiri olacaklarını bilmelidir. Bugün, çok daha büyük olayları konuşabilecekken, Allah'ın bir lutfu olarak Fenerbahçe şükür ki sağ salim evine dönmüştür.

Ama artık bıçak kemiğe dayanmıştır. Türk futbolunun, bütün pisliklerden, sporu spor olarak görmek istemeyenlerden, rekabeti, yarışmayı bir kan davası haline dönüştürenlerden temizlenme vaktidir. Bunun için, devlet, spor kulüpleri, basın, sporseverler kenetlenmeli, aramızdaki safraları atmalıyız. Geçmiş olsun Fenerbahçe. Geçmiş olsun Türk futbolu. Lanet olsun sporumuza silah doğrultan ellere."

BASKETBOL FEDERASYONU: YAPILAN SALDIRIYI ESEFLE KINIYORUZ

Öte yandan Türkiye Basketbol Federasyonu da yapılan saldırıyı kınadı. Federasyondan yapılan açıklamada, "Çaykur Rizespor deplasmanından dönmekte olan Fenerbahçe kafilesinin içinde bulunduğu otobüse yapılan, spor ve insanlıkla bağdaşmayan çirkin saldırıyı esefle kınıyoruz." denilerek şu ifadelere yer verildi:

"Büyük üzüntü verici olayın takipçisi olarak güvenlik güçlerimizin olayın sorumlularını en kısa sürede adaletin önüne çıkaracaklarına olan inancımız tamdır. Sporun her dalında bir daha böyle olayların yaşanmamasını diler ve Fenerbahçe Spor Kulübü'ne ve yaralanan otobüs şoförüne geçmiş olsun dileklerimizi iletiriz."