Türkiye Spor Yazarları Derneği'nin (TSYD) geleneksel olarak düzenlenlediği 52. Yıl Sporun Zirvesi Semineri, Antalya Belek Gloria Golf Resort Otel’de başladı.

300’ü aşkın Türk sporunun seçkin isimlerin ve gazetecilerin katıldığı seminer, geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Asbaşkanı Ünver Ergün anılmasıyla başladı. Daha soran kürsüye gelen TSYD Genel Başkanı Naci Arkan seminerin açılış konuşmasını yaptı. Düzenlenen seminerin sadece oturumları izlemek anlamı taşımadığını dile getiren Başkan Arkan, şunları söyledi:

"TSYD Türkiye’nin dört bir köşesinden koşup gelen basın emekçilerini kucaklayarak çok önemli bir görev yapıyor. Fatih Terim, geçtiğimiz günlerde düzenlenen bir seminerde, 'futbolumuz geriye gidiyor' diye bir açıklama yaptı. Eğer böyle bir durum varsa bunun etkenleri arasındaki koordinasyon olumsuzluğu da karşımızda ki gerçektir. Yani yönetici, taraftar, sporcu ve medya bu olumsuzluklarda pay sahibi ortaklardır. Bizlere düşen medyanın bu dörtgenin dışında kalmasıdır. O medyaya iyi malzeme verildiği zaman sporumuzun vitrini yüz güldürecek kıvama gelir."

Televizyonlarda ki kavgacı ortamın tüm medyayı yansıtmadığına dikkat çeken Başkan Arkan, spor yazarlığını tercih edenleri bu oyunun dışında gördükleri zaman futbolun tadının bir başka olacağını kaydetti.

Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay ise yaptığı konuşmada, TSYD’nin birleştirici gücünden bahsederek, "TSYD’nin özelliği de bu güzelliği de bu. Hiçbir ayrım yapmaksızın her düşünceden, cenahtan, bütün unsurları bir araya getirip mesleğini hiç komplekse kapılmadan tartışabiliyorsunuz. Türk sporuna yön vermek için sporun tüm unsurlarını bir araya getirip tartışma içine çekebiliyor ve sonuç çıkarabiliyorsunuz. Bu durum Türkiye’de ki hiçbir çatı meslek örgütünde yok." ifadelerini kullandı.

Yapılan açılış konuşmalarının ardından seminerin ilk oturumunda passolig (e-bilet) masaya yatırıldı. 2 gün sürecek seminer Perşembe günü yapılacak son oturumla tamamlanacak.

Öte yandan daha önce programa katılacağı ve konuşma yapacağı belirtilen Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ise seminere katılmadı. Bakan Kılıç'ın, yurtdışı programları, bakanlar kurulu toplantısının yoğunluğu nedeniyle seminere gelmediği belirtilirek, gönderdiği mesajı okundu.