Bandırma’da 4 – 6 Eylül tarihleri arasında düzenlenen TÜBAD – Banvit 1. Lig Basketbol Turnuvası final maçlarının ardından Acıbadem Üniversitesi Basketbol Takımı’nın birinci olmasıyla sona erdi.

Üç gün boyunca Banvit Kara Ali Acar Spor Salonu’nda düzenlenen turnuvada Bandırma Kırmızı, Acıbadem Üniversitesi, Sinpaş Denizli Basket ve Bursaspor mücadele etti. Federasyon Kupası maçları öncesinde takımlarının kendi durumlarını görme fırsatı bulduğu turnuvada Acıbadem Üniversitesi oynadığı üç maçı da kazanarak birinci oldu. İkinci Sinpaş Denizli Basket olurken, Bandırma Kırmızı üçüncü ve Bursaspor ise dördüncü oldu.

Turnuvada bireysel ödüller de sahiplerini buldu. En iyi guard ödülünü Acıbadem Üniversitesi’nden Kerem Tunçeri alırken ödülü Banvit Basketbol Kulübü eski antrenörlerinden Orhun Ene takdim etti. En iyi forvet ödülünü ise Bandırma Kırmızı’nın oyuncusu Phil Greene alırken ödülünü Bursaspor Menajeri Murat Konuk verdi. En iyi pivot ödülünü de Acıbadem Üniversitesi’nden Sharrod Ford kazandı. En iyi savunmacı ödülünü yine Acıbadem Üniversitesi’nden Polat Kaya alırken ödülünü Banvit Basketbol Kulübü Menajerlerinden Varol Yakacılar takdim etti. En iyi genç ödülünü Bandırma Kırmızı’dan Rıdvan Öncel alırken ödülü Acıbadem Üniversitesi Başantrenörü Alp Bayramoğlu verdi.

Turnuvada MVP ödülünü ise Acıbadem Üniversitesi’nden Kerem Tunçeri kazandı. Kerem Tunçeri’ye ödülünü eski milli basketbolcu Tuğrul Demir takdim etti. Bireysel ödüller sahiplerini bulduktan sonra birincilik kupasını Acıbadem Üniversitesi’ne TÜBAD Başkanı Mehmet Baturalp takdim etti.

Turnuva’nın ardından kısa bir değerlendirmede bulunan TÜBAD Başkanı Mehmet Baturalp, "Turnuvada çok keyifli maçlar izledik. Çok yetenekli çocuklar var. İkinci Lig’de ise bu sene çok sert maçlar olacak. Ben şimdiden şampiyonluğa adayım diyecek 5-6 takımın olduğunu görüyorum. Bandırma Kırmızı’nın ise eksikleri var. Ama buna rağmen, genç çocuklara Menderes o hırsı aşılamış. İki yabancısı çok iyi mücadele ediyor. Fakat gençlerden çok eksikleri var. Geçen sene lige atlayan takımdan eksiklerini giderirlerse iddialı bir takım olacaklar diye düşünüyorum." şeklinde konuştu.