Kasımpaşalı Tunay Torun, Abdullah Avcı döneminde A Milli Takım forması giydiğini ancak sakatlıklar nedeniyle uzak kaldığı milli formayı tekrar giymek istediğini söyledi.

Süper Lig'in 23. haftasında yarın Akhisar Belediyespor ile oynanacak karşılaşma öncesinde Cihan Haber Ajansı'na açıklamalarda bulunan gurbetçi futbolcu, bu sezon çoğu maçta istediklerini ortaya koyamadıklarını belirterek, "İstenilen futbolu ortaya koyamamamızın nedeni önemli oyuncuların sakatlığı, son haftalarda şans faktörünün yanımızda olmaması. Bazı maçlarda hakemler tarafından yanlış kararlar da verildi. Ama bunlar futbolda olağan şeyler, hatalar olacaktır. Açıkçası her zaman problem yaşadık. Toparlanmaya çalışıyoruz. Umarım her şey daha iyi olacak." dedi.

Yarın akşam ki Akhisar Belediyespor karşılaşmasıyla ilgili bir soruyu da cevaplayan Tunay Torun, "Seyirciler için Akhisar Belediyespor maçı çok zevkli olacak. Onların desteği çok önemli. Rakibimizin başında yeni hocaları var. Futbol oynamak istiyorlar. Kadrolarında Bilal Kısa, Gekas gibi yıldız futbolcular var. İnşallah bizim için iyi bir maç olacak." şeklinde konuştu.

SANIRIM PASSOLİG NEDENİYLE TRİBÜNLER BOŞ KALIYOR

Süper Lig'de bu sezon oynanan çoğu maçta tribünlerin boş kalmasının tek nedeni olmadığını, passolig uygulamasının tribünleri boş bıraktığını da belirten milli futbolcu, ortaya konulan futbolun da seyirciyi tatmin etmeodiğine vurgu yaparak şöyle devam etti;

"Bu kadar futbol fanatiği olan bir ülkede tribünlerin boş olması acı bir şey. Biz her maç tribünlerin dolu olmasını istiyoruz; ama bilmiyorum. Ben Bundesliga'da oynarken, herkes Türkiye'de seyircileri konuşuyordu. Sanırım bu sezon uygulanan Passolig sistemi var. Bundan dolayı insanlar uğraşmak istemiyor sanırım. Bize de bağlı biraz. Bizi izlemeye geliyorlar. Biz onların gözlerini doldurmamız lazım."

Tunay Torun, Abdullah Avcı ile milli takıma yükseldiğini ardından aynı bölgeden 4 kere sakatlandığını ve bu nedenle bir dönem futboldan uzak kaldığını hatırlatarak, "Bir buçuk sene futbolda çok uzun bir süre o yüzden özgüven olsun her açıdan bir geri adımdı. Burada yeni bir başlangıç yapmak istiyordum, şimdiye kadar ortaya koyduğum performanstan memnunum." dedi.

Tekrar ay yıldızlı formayı giymek istediğini kaydeden gurbetçi futbolcu, "Her zaman milli takım benim için çok gurur verici bir yer. Ben 15 yaşından beri milli takımın formasını taşıyorum ve severek geliyordum. 17 yaşında Almanya'dan teklif gelmişti yine de Türkiye'yi seçtim, çünkü benim için çok gurur verici bir şey inşallah önümüzdeki yıllarda yine taşırım o formayı." diye konuştu.

Kendisine sorulan, 'Beşiktaş'ın UEFA Kupası'nda son 16'ya kalmasında gurbetçi futbolcuların etkisi var mıdır? Gurbetçi futbolcuların Türk futboluna katkısı nedir ?' sorusuna ise Tunay Torun, şöyle cevap verdi:

"Alt yapı eğitimi konusunda Avrupa'daki aldığımız eğitim ile Türkiye'deki eğitim biraz farklı. Kasımpaşa'da bunları değiştirmeye çalışıyoruz. Altyapıya daha önem veriyoruz. Türkiye'de o kadar çok kaliteli oyuncular var ki onların elinden tutup biraz yardım etmek gerekiyor onlar da çok iyi yerlere gelebilir."