Turkuaz Mayo'nun yeni sahibi Kemer-Elmalı Etabı'nın birincisi Davide Rebellin, büyük bir mutluluk yaşadığını söyledi.

51 Cumhurbaşkanlığı Uluslararası Türkiye Bisiklet Tur’unu kazanan Davide Rebellin 43 yaşında dünyanın en yaşlı bisikletçisi unvanını elinde bulunduruyor. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Tur’unun en zor etaplarından biri olarak gösterilen Kemer-Elmalı (Göğübeli) etabını kazanın CCC Sprandi Polkowice Takımı’nın sporcusu Davide Rebellin büyük bir mutluluk yaşadığını söyledi.

Rebellin yarış sonrasında düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada, "Öncelikle büyük bir mutluluk yaşıyorum. Yarış bitmedi ama fark yaratılacak etap buydu. Bundan sonraki etaplarda ters rüzgar veya başka benzer aksilikler olma riski her zaman var. Son tırmanışını biliyordum ve hazırlıklıydım. Durasek bana karşı iki kez atak yaptı ve bunlara cevap verdim." dedi.

Rebelli 43 yaşında olmasına rağmen bu etabı olarak başarısına bir yenisini ekledi. Halen dünyanın en yaşlı profesyonel bisikletçisi de olan Rebellin, TUR2015'in geride kalan 3. gününde birinci olmasına çok sevindiğini de sözlerine ekledi.

ÖDÜL VERENLER

Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Tur’unun Kemer-Elmalı etabında dereceye girenlerin ödülleri de törenle verildi. Etabın birincisi Davide Rebellin’in ödülünü eski futbol hakemi ve Turizm Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı taktim etti. İkinciliği elde eden Kristijan Durasek’in ödülünü Elmalı Kaymakamı Mustafa Adil Tekeli, üçüncülüğü alan Eduardo Sepulveda’nın ödülünü de Elmalı Belediye Başkanı Avukat Ümit Öztekin verdi.

TURKUAZ MAYONUN YENİ SAHİBİ REBELLİN

Kemer-Elmalı (Göğübeli) Etabının bitişinden sonra mayoların dağılımı da belli oldu. Genel Ferdi Klasman’da birinciliğe etabın birincisi olan Davide Rebellin yükseldi ve Turkuaz mayoyu Mark Cavendish’ten aldı. Yeni mayonun sahibine Turkuaz mayoyu merhum Rifat Çalışkan’ın eşi Türkun hanım ve kızı Özge Çalışkan ile birlikte Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu giydirdi.

Yeşil mayoyu Mark Cavendish korumuş oldu. Kırmızı mayo ise Colombia Takımı’nın sporcusu Pablo Valencia’nın oldu. Mayosunu Seydikemer Kaymakamı Muammer Köken giydirdi. Beyaz mayoyu ise Caja Rural’ın bisikletçisi Luis Mas Bonet giymeye devam etti. Mayosunu ise Korkuteli Kaymakamı Erol Tanrıkulu giydirdi.