Galatasaray’da Cumartesi yapılacak seçimli genel kurulda başkan adaylarından Turgay Kıran, "İnan Kıraç'ın biat kültürüne karşı bu mücadeleye başladık." dedi.

Galatasaray Başkan Adayı Turgay Kıran, yaptığı özel açıklamada, seçimi kendisinin kazanacağını iddia ederek, seçim öncesinde yaşanan olaylara da tepki gösterdi. Kıran, "Amacımız statükoyu bitirmek. Sevgili İnan Kıraç’ın o biat kültürüne karşı bu mücadeleye başladık." dedi.

Galatasaray’da önümüzdeki cumartesi günü yapılacak seçimli genel kurulda yarışacak olan başkan adaylarından Turgay Kıran, NTV Spor’dan Evren Göz’ün sorularını cevapladı. Biat kültürüne karşı mücadele için yola çıktıklarını ifade eden Kıran, şöyle konuştu:

"Amacımız Sevgili İnan Kıraç’ın o biat kültürüne karşı mücadele verip, artık Galatasaraylılar’ı tamamen kendi hür fikir ve hür iradeleriyle serbest brakabilmek. Onun için bu mücadeleye başladık. Sonunu da getiriyoruz artık. Birkaç günümüz daha var. Genel kurul üyelerinin bu gidişe son vermek için gelip oylarını kullanmaları gerek. Bu çok önemli çünkü Galatasaray’ın geleceği bu. Bir yerde artık statükoyu bitireceğiz. Bundan sonra artık Sayın İnan Kıraç’ın herhangi bir ifadesi olmayacak. Bir oyu olacak. Gidecek istediğine verecek."

KÖRFEZ’E TAHVİL

Kulübün sorunlarını yakından bildiğini, 7 ekonomistle yola çıktıklarını ifade eden Turgay Kıran "Galatasaray’ı ve sorunlarını çok yakından bildiğimiz için, 7 ekonomistle yola çıktık." diyerek, sözlerine şöyle devam etti:

"Yurtdışındaki bir bankanın Türkiye’deki temsilcisi, yine yurtdışından bir bankanın Türkiye’deki ikinci temsilcisi, bir banka müdürümüz, bir menkul değerler uzmanı arkadaşımız, borsayla iş yapan bir kardeşimiz, ABD’de çeşitli finans kuruluşlarında çalışmış kardeşimiz artık borçla borç ödeme dönemini kapatmamız için ne yapılması gerektiğinin çalışmalarını yaptılar.

Sıkıntılı bir dönemi devralacağımızı biliyoruz. Hemen hesaplarımızı yapıp Mali Genel Kurul toplayıp onlardan bazı konular üzerinde yetki alacağız. Körfez Ülkeleri’ne 150 milyon dolar civarında kar payı iştirakli tahvil hazırlığımız var. Üç yılda 150 milyon dolar gelir hedefliyoruz." şeklinde konuştu.

"1.5 MİLYAR $’LIK GYO"

1.5 milyar dolarlık bir ürünün satış ve pazarlamasını yapacaklarını belirten Turgay Kıran, "Gayrımenkul yatırım ortaklığı altında, devletin de iştiraki, teşviğiyle yabancı bir fonla kendi arazilerimizi (Riva Florya ve diğerleri) içine koyarak, ki bunun içinde üstü kapatılmış Arena’da olacak, yanındaki basketbol salonu, voleybol salonu ve fitness center da, hepsini bu torbaya koyup 1.5 milyar dolarlık bir ürünün satış ve pazarlamasını yapacağız." dedi.

Bu büyük oluşumun başına da Kayı İnşaat’ın sahibi Coşkun Yılmaz'ı düşündüklerini belirten Turgay Kıran, "Dünyadaki en önemli 100 şirketten bir tanesi... Yanına uluslararası bir müteahhitlik şirketinin başındaki Pelin Atik kardeşimizi koyduk. Buralardan çok ciddi kaynak gelecek. Bununla genel kurula öncelikli taahhüdümüz borçlarımızı ödeyelim, ondan sonra bu parayı nerede kullanmamızı isterseniz orada kullanalım diyeceğiz." şeklinde konuştu.

"3 BİN 500 OY ALIRIZ"

Seçim öncesinde açık ara önde olduklarını savunan Turgay Kıran, kendilerine şans tanımayanlara inat başkan olacağını da iddia ederek şöyle devam etti:

"Çalışma grubumuz 7 bin 800 üyeye ulaştı. % 20-22’si katılmak istemeyen bir kitle var, ki bence katılmaları gerekir. Eksik olmasınlar, % 43 gibi oylarını bize vermeye niyetli olduklarını biliyoruz. Büyük farkla önde gözüküyoruz. Seçime 5 bin 500 kişinin gelmesi için çalışıyoruz. Bu katılımda 3 bin 500 oyu alırız gibi gözüküyoruz."

"HAMZA HOCA BiR YERE GiDEMEZ"

Hamza Hamzaoğlu'nun uzun yıllar takımın başında kalması için ellerinden geleni yapacaklarını ifade eden Kıran, "Hamza Hamzaoğlu’nun inanılmaz bir başarısı var. Burada yetişmiş bir kardeşimiz. Çok da seviyoruz. Uzun süre Galatasaray’da kalması için elimizden gelen her şeyi yaparız. O bizim evladımız. Hiçbir yere gidemez." diyerek, şöyle devam etti:

"Başka ekiplerden duyuyoruz ‘Gidecek’ falan diye. O hatayı yaptık bir sefer. Şampiyon yapmış bir Lucescu’yu yolladık. Sonra Galatasaray’da neler olduğunu çok iyi anımsıyoruz. Mütevazı bir kadroyla, baktığın zaman bir tanesi 16 milyon dolar ama satmaya kalktığında hepsi elimizde kalmış bir takımı bu hale getirmek hakikaten Hamza Hamzaoğlu, Ali Dürüst ve Abdurrahim Albayrak’ın da başarısıdır. Üç arkadaşımızı da kutluyoruz.

Şampiyon olduğumuz gün, başkan olsak dahi ben ve ekibim arkada olacağız, o arkadaşlarımızı alkışlayacağız. Onların bu şampiyonluk şerefini almasını sağlayacağız. Çok eski bir kardeşimiz, futbolcumuz, kaptanımız, antrenörümüz Bülent Ünder’i İdare Müdürü olarak getirmek istiyoruz. Hamza Hoca ile çok iyi bir ikili oluşturacaklardır.

Sportif AŞ’ye çok önem veriyoruz. Hepinizin çok ilgiyle karşılayacağı isimlerimiz de var. Ali ve Abdurrahim’e de kalmalarını söyleyeceğim. Sportif AŞ, bu isimlerle futbol takımını uçurur. Çok daha ileri gideriz. Şampiyonlar Ligi’nde de vazgeçilmezlerden birisi oluruz. Sevgili teknik direktörümüzle sohbet ediyoruz zaman zaman... Bir İbrahimovic’i zaten Türkiye’ye alamazsınız. 35-40 milyon Euro’ya geliyor. Onun standartlarında, daha genç, 2 ile 5 milyon dolar aralığında alabileceğiniz oyuncular var. Biz onlara yönelmeye çalışıyoruz.

2004’te Ribery’i getirdik. Bugün Ribery’i paranız olsa da alamazsınız. Amacımız 3 ile 5 yıl arasında oyuncu yetiştirmek ama bu sene Hamza Hoca’nın istediği nokta oyuncular var. Bunlar kaliteli olmak durumunda. Şu anda temastayız ama ligler bitsin istiyoruz. Takımın motivasyonunu bozmayalım."

"ERGİN'İN NİYETİ GİTMEK AMA..."

Ergin Ataman'ı kalmaya ikna etmeye çalışacaklarını vurgulayan Kıran, "Basketbol içimiz acıtıyor. Bir söz, bir bütçe vermişsiniz. Sonra yarı yolda o bütçeyi vermiyorsunuz. Teknik koçumuz bu işin sorumlusu gibi ortaya atılıyor." diyerek, şunları söyledi:

"Ergin hem Türkiye’nin hem Galatasaray’ın teknik direktörü. Çok başarılı ama onu başarısız gibi gösterip yok etmeye çalışırsanız bu işin karşısında oluruz. Ergin ile konuştum. Gitme niyeti var ama biz onu ikna etmeye çalışacağız. Ekrem Memnun zaten bir mucize yaratan kardeşimiz. O kadar parayla, o kadroyla mucize yaratmışlar.

Bunların paralarını artık sportif AŞ’den alma niyetimiz yok. Başka sponsorlar bulacağız. Fenerbahçe gibi biz de bir markayla oturup anlaşacağız. Voleybol için de aynı şekilde düşünüyoruz. O da ayrı bir sponsorla yürüyecektir. Amatörde 22 spor da olsun istiyoruz. Çünkü Galatasaray sporcu yetiştiren bir kurumdur."

"TV İÇİN TÜRKSAT TAMAM"

En önemli noktalardan birinin iletişim olduğunu belirten Turgay Kıran, "Bunları yaparken çok önemli bir noktamız da iletişim. Galatasaray’da iletişim son yıllarda yerlerde diyebileceğim kadar kötü." diyerek sözlerini şöyle tamamladı:

"GSTV’yi böyle 2-3 milyon kişinin izleyeceği değil, çok daha büyük rakamlarda insanların izleyeceği hale getirmemiz için Türksat ile bir ön anlaşma yaptık. Artık bizim televizyonumuzu bütün dünya izleyecek. Körfez ülkeleri de izleyecek, Çin de izleyecek, Almanya, Belçika, Fransa’daki kardeşlerimiz de izleyecek. Bu ağla, gerek e-pazartlama olsun gerek oyuncu alıp verme olsun bunları çok daha büyük bir platforma getireceğiz."