Aston Villa'da top koşturan başarılı futbolcu Christian Benteke'yi yıllar önce keşfeden Türk asıllı Menajeri Kısmet Eriş, Benteke'nin rekor bir ücretle Liverpool'a transfer olmasıyla beraber Belçika futbol tarihine, en pahalı transferi gerçekleştiren menajer olarak geçti. Eriş, 46 milyon Euro'luk dev transferi gerçekleştirerek, 41 milyon Euro'ya Chelsea takımına yapılan Eden Hasard transferini geride bırakmış oldu.

Belçika futbol tarihinin en pahalı futbol transferi yarın resmileşecek. Aston Villa takımınında oynayan Belçikalı başarılı futbolcu Christian Benteke'nin, 46 milyon Euro karşılığında Liverpool'a imza atacağı bildirildi. Bu transferle beraber Benteke'yi genç yaşta keşfeden ve imza attığı bütün başarılarda yanında olan Türk asıllı menajeri Kısmet Eriş'te Belçika futbol tarihine geçecek.

FIFA lisanslı menajer Kısmet Eriş, 41 milyon Euro'luk Eden Hazard transferini geride bırakarak Belçika futbolunun en pahalı transferine imza atmış olacak. İngiliz basınında geniş yer alan bu transfer, yarın Benteke'nin Londra'da geçeceği sağlık kontrollerinin ardından resmileşecek.

Eriş, bu transferle beraber, en pahalı transfere imza atan Türk menajer ünvanını da elde etmiş oldu. Geçtiğimiz haftalarda gündeme bomba gibi düşen Arda Turan'ın Barcelona'ya transferini gerçekleştiren Ahmet Bulut (41 milyon Euro), bu ünvanın en son sahibi olmuştu.