Ligde şu an ikinci sırada yer alan son şampiyon Kızılyıldız'ın taraftar grubu Delije, Novi Pazar maçında Türk bayrağını ateşe verdi. Boşnak nüfusun ağırlıkta yaşadığı Novi Pazar şehrinin takımı Sırbistan'da, Fenerbahçe Kulübü'yle kardeşlik ilişkileri içerisine girmesiyle biliniyor.

Geçtiğimiz cumartesi oynanan maçtan sonra Delije (Cesur Çocuklar), 90 dakika içerisinde Türk bayrağını yaktıkları anların fotoğrafını ve Fenerbahçe ile Novi Pazar'a küfrettikleri videoları yayımladı. Karşılaşmayı Kızılyıldız 2-0'lık skorla galip kapatırken, zorlu mücadeleden geriye yakılan Türk bayrağının görüntüleri kaldı. Delije taraftar grubu, dünya genelinde ırkçı yaklaşımları ve aşırı fanatizmi ile tanınıyor.

Yaşanan bu olay sonrası UEFA'nın herhangi bir 'ırkçılık' yaptırımına gidip gitmeyeceği ise merak konusu oldu. İki sezon önce Novi Pazar taraftarları, kendi sahalarındaki maçta Türk bayrağı açtıkları için 3 maç sahaları kapatılmıştı.

Sırp Süper Ligi'nde bu sezon geride kalan 6 haftada Partizan 18 puanla lider, Kızılyıldız 16 puanla ikinci sırada... Fenerbahçe'nin kardeş kulübü Novi Pazar ise, 6 maçta topladığı 7 puanla 16 takımlı ligde 11. sırada yer alıyor.