Yelken dünyasının en zorlu yarışlarından biri olan “Extreme Sailing Series 2015”de Türkiye’yi temsil eden ilk Türk takımı Team Turx, yarışın 2015 serisinin 6. etabında St. Petersburg'da ülkemizi temsil ediyor. 20-23 Ağustos tarihlerinde gerçekleştirliecek olan yarışlara halkın ilgisi ise büyük. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın "Turkey Home" adlı tanıtım kampanyasıyla destek verdiği Team Turx ilk 5 ayak sonunda sıralamada sonuncu sırada yer alıyor.

20-23 Ağustos tarihleri arasında Mitch Booth, Can Bayülken, Diogo Cayolla, Tom Dawson, Cem Gözen, Henry Bomby ve Jordi Booth'dan oluşan Team Turx’ün takım kaptanlığı görevini Edhem Dirvana üstleniyor. Kaptan yaptığı açıklamada yarışlara en iyi şekilde hazırlandığını söyleyerek şöyle konuştu: "Ülkemizin yelken için ne kadar uygun olduğunu, hem dünyaya hem de kendi vatandaşlarımıza duyurma heyecanı içinde Rusya'da, ardından da İstanbul’da ve Sidney’de yarışacağız."

8 etaptan oluşan Extreme Sailing Series 2015 yelken yarışlarının 7. etabı ise 1-4 Ekim tarihleri arasında İstanbul Boğazı'nda düzenlenecek. Son etap ise 10-13 tarihleri arasında Avustralya'nın Sidney şehrinde gerçekleştirilecek.

2014’te toplam 325.000 izleyici ve 3.800 VIP konuk tarafından takip edilen yarışlarda, ekipler seriye özel tasarlanmış 40 feet uzunluğundaki Extreme 40 sınıfı katamaranlar ile mücadele ediyor. Yarışlar her farklı etapta, 20 dakikalık 8 yarıştan oluşuyor ve 4 gün sürüyor.