Kahramanmaraş, olimpiyatları aratmayan ve 8'incisi düzenlenen uluslararası güreş festivalini gerçekleştirdi. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen ve Batıpark Spor Salonu'nda gerçekleştirilen güreşlere 16 ülkeden 150 sporcu katıldı.

Güreşlere Türkiye'nin yanı sıra, Gürcistan, Azerbaycan, İran, Irak, Rusya, Kırgızistan, Ukrayna, Çeçenistan, Bulgaristan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti( KKTC), Moldova, Rusya'ya bağlı Dağıstan, Adige, Krasnodar ve İnguşetya Cumhuriyetleri'nden yaklaşık 150 sporcu katıldı.

150 sporcunun 7 siklette mücadele ettiği güreşlerin sonunda Türkiye 51 puanla birinci olurken, İran 41 puanla ikinci, Çeçenistan ise 34 puanla üçüncü oldu. Derece yapan güreşçilere madalyaları ve para ödüllerini Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Poyraz ve protokol takdim ederken, kıran kırana geçen mücadelelerde güreşçileri yaklaşık 3 bin vatandaş pür dikkat takip etti.

Açılış seramonisinde Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Aliihsan Kabakcı, Kahramanmaraş Belediye Başkan Yardımcısı Cevdet Kabakcı ve Ak Parti Milletvekili Yıldırım Ramazanoğlu birer konuşma yaptılar.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti heyeti ve Güreş İhtisas Kulübü, güreş sporuna yaptığı katkı ve desteklerden dolayı Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Belediye Başkanı Mustafa Poyraz'a plaket takdim ettiler.

Kırgızistan heyeti, Belediye Başkan Yardımcısı Cevdet Kabakcı, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü ve aynı zamanda spordan sorumlu Başkan Mustafa Semerci'ye hilkat giydirildi.