SPD Hamburg Eyalet Milletvekili, Spor ve Olimpiyat Komisyonu Üyesi Güngör Yılmaz, kadınların sporda daha fazla etkili olması ve yer alması gerektiğini belirtti.

Önümüzdeki dönemde özellikle kadınların spora daha fazla ilgi duyması için çalışacağını kaydeden Yılmaz, “Özellikle Türk kadın ve kızların spora daha fazla ilgi duyması için ve onları daha fazla spor sahalarına çekmek için çalışacağım. Her kadın her yerde ve tek başına bir yere gidip spor yapmak istemiyor. Daha çok kadın kadına ve de kendi çevresinden kadınlarla bunu yapmak istiyor. Bunun içinde onların kendi arkadaş çevresi ile kadınlara özel salon ve yerlerde spor yapma imkânlarını tanımasını sağlayacağız. Bu ortamlar aynı zamanda onlar için bir buluşma ve sohbet etme imkânı sunan ortam olmalı.” dedi.

Komisyona seçildiğinden beri Türk kökenliler tarafından kurulan takımların maçlarını takip ettiğini hatırlatan Yılmaz, "Bunu hem onların beni tanıması hem de yalnız olmadıklarını ve gerektiğinde sorunlarını anlatacakları biri olduğunu bilmeleri için yapıyorum. İzlediğim maçlarda dikkatimi çeken bir konuda çok sayıda aile olmasıydı. Bu çok güzel bir gelişme. Maçlara ailelerin gitmesi hem zenginlik katıyor hem de daha centilmen geçmesini sağlıyor. Çünkü takım oyuncuları bu ailelerin ya çocukları ya da eşleri.” şeklinde konuştu.