Güney Afrika'nın başkenti Pretoria şehrinde bulunan Türk koleji, vefat eden eski devlet başkanı Mandela ve geçtiğimiz aylarda erken yaşta hayata gözlerini yuman Moshoeu adına bir futbol turnuvası düzenledi. 10 okuldan 100 öğrencinin katıldığı turnuvada Güney Afrika’nın eski milli futbolcuları yer aldı.

Güney Afrika’da eski devlet başkanı Mandela için her vatandaş Temmuz ayında 67 dakikasını ülkesi için güzel birşey yapmaya ayırıyor. Bu kapsamda Pretoria Star Türk Koleji bir futbol turnuvası düzenledi ve fakir bölgedeki öğrencileri davet etti.

Turnuvaya 10 okuldan 100 öğrenci katıldı. Güney Afrika’nın eski milli futbolcuları Fani Madida, Fabian Mccarthy, Jabulani Mendu, Jerry Skhosana ve McDonald Makansi de turnuvaya katılarak Türk işadamları ile dostluk maçı yaptı.

Turnuvaya katılan milli futbolcular, dört ay önce vefat eden Fenerbahçeli eski yıldız John Moshoeu’yi de unutmadıklarını ve düzenlenen turnuvayı onun adına adadıklarını söylediler.

Bir dönem Beşiktaş’ta da forma giyen Fani Madida ise “Eski takım arkadaşımız Moshoeu adına ve fakir öğrencilere sahip çıkılması adına bu güzel organizasyon çok önemli. Bu turnuvayı düzenleyen Star Koleji’ne ve Türk işadamlarına teşekkür ediyorum. Öğrencilere unutulmayacak bir gün yaşattılar herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Okul Müdürü Zafer Soyartaş da bu faaliyetlerin daha da artacağını belirterek, “Bu tür organizasyonları geleneksel hale getireceğiz. Bu bölgede bulunan öğrencilere sosyal ve eğitim faaliyetlerinde de yardım edeceğiz.” bilgisini verdi.

Güney Afrika Türk okullarının kurucusu Horizon Eğitim Vakfı da Türk kolejini ziyaret etti ve bölgelerinde bulunan fakir öğrencilerden başarılı olanlarına burs vereceklerinin müjdesini verdi.

Turnuva sonrası kazanan takımlar, kupalarını ve madalyalarını Güney Afrika eski milli futbolcuların elinden aldı.