Tekirdağlı sualtı milli sporcusu Sertan Aydın, kırdığı dünya rekoruna yenisini eklemek için tek nefeste 200 metre yüzmeyi deneyecek.
Geçen yıl 79.93 metrelik dereceyle Su Altında Tek Nefeste En Uzun Mesafe Yürüme Dünya Rekoru’nun sahibi olan Sertan Aydın, bu yıl yeni bir rekora daha imza atmaya hazırlanıyor.
Su Altında Tek Nefeste En Uzun Mesafe Yürüme Dünya Rekoru’nun sahibi olan Sertan Aydın, bu sefer de Su Altında Tek Nefeste En Uzun Mesafe Yüzme rekorunu kırmaya hazırlanıyor.
Sertan Aydın, Şarkoy Belediye Başkanlığı makamında rekor denemesiyle ilgili açıklama yaptı. Yeni bir rekora daha imza atmak için Tekirdağ’ın Şarköy ilçesindeki Mürefte Limanı’nda 16 Temmuz 2016 tarihinde yeni rekor denemesi gerçekleştireceğini belirten Sertan Aydın, bu amaçla uzun süredir antrenmanlar yaptığını kaydetti.
“Bu deneme için iki tane uluslararası hakem olacak”
Sağlıklı bir şekilde bu rekoru başarmak istediğini belirten Aydın, "Dünya rekoru denemem olacak. Bu deneme için 2 tane uluslararası hakem gelecek. Federasyondan gözlemciler gelecek. Çok güzel bir organizasyon olacak. Bu organizasyonda paletle en uzun mesafe su altında gitme dünya rekoru denemem olacak sağlıklı bir şekilde bu rekoru Şarköy’de başarmak istiyorum. Bu amaçla antrenmanlarıma uzun süredir devam ediyorum. Artık kısa bir süre kaldı" diye konuştu.
Şarköy Belediye Başkanı Süleyman Altınok ise, "Şarköy ilçesi bundan sonra bütün ekstrem sporların yapıldığı bir yer haline gelecek. Yine Şarköy Belediyesi olarak dalma sporunda dünya rekoru denemesi yapacak arkadaşımıza sponsorluk yaparak, bütün desteğimizle onun yanındayız. Bu rekor denemesi bizi çok mutlu edecek” diyerek, Sertan Aydın’a şimdiden başarılar diledi.