İSTANBUL (AA) - Turkcell, ana sponsoru olduğu Görme Engelli Milli Futbol Takımı ve Turkcell Sesi Görenler Ligi ile yeni bir ödül daha kazandı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Turkcell, ana sponsorluğunu üstlendiği Görme Engelli Milli Futbol Takımı ve Sesi Görenler Ligi ile Uluslararası Halkla İlişkiler Derneği (IPRA) tarafından her yıl düzenlenen IPRA Golden World Awards'ta (IPRA Altın Küre Ödülleri) sponsorluk alanında büyük ödüle layık görüldü.

Katar'ın başkenti Doha'da gerçekleştirilen törende ödülü alan Turkcell, 2008 yılından bugüne kadar IPRA'dan almış olduğu 5'inci ödülü evine götürdü.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Turkcell Grup Kurumsal İletişim Direktörü Engin Gedik, Turkcell ailesi olarak imza attıkları her projenin odağında insan unsurunun bulunduğunu, amaçlarının toplumun her kesiminde fırsat eşitliği yaratabilmek olduğunu belirtti.

Gedik, şunları kaydetti:

"Görme Engelli Milli Futbol Takımı ve Sesi Görenler Ligi'ne verdiğimiz destekle IPRA'dan aldığımız bu prestijli ödül de hedefimizde ne kadar doğru bir yerde olduğumuzu kanıtlıyor. 2013 yılından bu yana ana sponsoru olduğumuz Sesi Görenler futbolunda, attığımız adımlarla ülkemizi dünya çapında başarılara taşımayı hedefledik. Milli takımımızı, yakın zamanda elde ettikleri Paralimpik Olimpiyatları'ndaki başarısından dolayı da ayrıca tebrik ediyoruz. Engelli bireylere olan desteğimiz sadece sporla sınırlı değil. Öncü teknolojilerimizle onların hayatını her an her alanda kolaylaştırmak ve bu konuda farkındalık yaratmak için yeni projeler geliştiriyoruz. Ülkemizde ve dünyada görme engelli vatandaşlarımızın hayatın içinde daha fazla yer alması için çalışmalarımızı sürdüreceğiz."