Farklı branşlarda futbol, basketbol, voleybol spor müsabakalarının düzenlendiği etkinliğe 38 barodan toplam 80 takım, bin 200 sporcu katılıyor.
Futbol, basketbol ve voleybol spor dallarında kadın ve erkek kategorilerinde toplam 5 branşta müsabakaları kapsayan Türkiye Şampiyonası niteliğinde avukatların yarıştığı Cumhuriyet Kupasında sporcular 4 gün boyunca kıyasıya yarışacak.
“CUMHURİYET BAYRAMINI KUPA MAÇLARIYLA KUTLADILAR”
Osman Sayın Spor Salonu ile Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Avşar Kampüsünde başlayan müsabakalara, sporcuların yanı sıra, pandemi nedeniyle sınırlı sayıda seyirci katıldı.
“BURADA OLDUĞUMUZ İÇİN MUTLUYUZ, ŞAMPİYONLUK İSTİYORUZ”
Kahramanmaraş’ta olmaktan mutluluk duyduklarını ifade eden Ankara Barosu’ndan Ceren Sarıer, “Kahramanmaraş turnuvasına 18 kadın voleybol takımı katıldı. 18 kadın voleybol takımının varlığı bizim için mutluluk verici. Hem zor bir meslekte beraber omuz omuza çalışıyoruz. Bu açıdan avukatların da bu tarz etkinliğin içinde olması bizim için umut verici. Burada olduğumuz için mutluyuz, şampiyonluk istiyoruz. 18 kadın voleybol takımı 28-31 Ekim Cumhuriyet Kupası için bir araya geldik. Bu bizim için umut verici. Baromuzu temsilen buradayız. Elimizden geleni yapacağız, böyle büyük bir organizasyon içinde yer aldığımız için de ayrıca gururluyuz. Kahramanmaraş turnuvasına, ev sahipliği yaptığı için teşekkür ederiz, bu turnuvada dostluğun kazanması temennimiz” dedi.
“BAROMUZU TEMSİLEN BURADAYIZ, ŞAMPİYONLUK HEDEFLİYORUZ“
Ankara Barosu’ndan Gökçe Nur Gençtürk ise, “Öncelikle Maraş barosuna bu güzel turnuvaya ev sahipliği yaptığı için çok teşekkür ediyoruz. Onun için de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı böyle anlamlı bir günde böyle güzel bir turnuva ile kutlamak da bizim için çok kıymetli. Baromuzu temsilen buradayız, şampiyonluk hedefliyoruz. Bugün ve yarın grup maçlarımız var. Sonra iki gün yarı final ve final maçları oynanacak. Madalyayla dönmek istiyoruz, bir yandan da stresli bir mesleğiniz var, böyle aktivitelerle mental ve fiziksel olarak kendimize diri tutmak da çok iyi geliyor bize. Katılımcılara başarılar diliyoruz” diye konuştu.
Kahramanmaraş Barosu’ndan Mehmet Demir’de, “Ben sizin nezdinizde bütün katılımcıları, Kahramanmaraş madalyalı şehrimize geldiğiniz için hoş geldiniz diyorum hepinize. Her şeyden önce de Cumhuriyet bayramınızı, bütün ülkemizin Cumhuriyet Bayramını kutluyorum. Burada her iki senede bir barolar birliğinin avukat spor oyunları gerçekleşiyor, bu sene buna Kahramanmaraş Barosu ev sahipliği yapıyor. Bugün burada 80 tane takım bulunuyor. 38 tane Baro şehrimize geldi, yaklaşık bin 200 tane Avukat var. Hepsini ağırlamaktan onur ve gurur duyuyoruz. 32 tane erkek futbol takımı var, 18 tane bayan voleybol takımı var. 13 erkek voleybol, 13 erkek, 4 kadın basketbol takımları var. Bu turnuvanın özelliklerinden birisi de en fazla kadın voleybol takımının katılmış olduğu müsabakaya Kahramanmaraş barosu ev sahipliği yapıyor. Biz deminden beri maçlar izliyoruz. Çok güzel maçlar geçiyor” şeklinde konuştu.