Salon: Selçuklu Belediyesi

Hakemler: Eşan Kartal, İsmail Aydın, Ozan Çakır

Torku Konyaspor: Mayo 21, Pastal, Rasic 12, Guinn 12, Williams 12, Mesut Ademoğlu, Cihan 7, Ogün, Boone 6

Royal Halı Gaziantep: Lakovic 16, Lorbek 3, Ruzic 4, Williams 6, Altan, Stevic 6, Higgins 21, Osman 2, Colloway 5, Can 6 

1. periyot: 12-12

Devre: 32-38

3. periyot: 50-59

 

KONYA (AA) - Türkiye Basketbol Ligi'nde Torku Konyaspor, sahasında Royal Halı Gaziantep'i 70-69 yendi.

Müsabakaya Williams'ın smacıyla başlayan Torku Konyaspor, periyodun ilk dakikalarından itibaren sert savunmayla rakibini durdurmaya çalıştı. Royal Halı Gaziantep'ten Jawad Williams ve Ruzic'in basketlerine, Guinn ve Rasic ile karşılık veren ev sahibi ekip, ilk 6 dakikayı 7-5 önde geçti. Torku Konyaspor, Rasic ve Boone ile farkı açmaya çalıştı. Royal Halı Gaziantep ise Stevic, Tufan ve Calloway ile buna imkan tanımadı ve ilk periyot 12-12 eşitlikle tamamlandı.

İkinci periyotta toparlanan ve boyalı alanda etkili başlayan Gaziantep ekibi, Higgins ve Can ile farkı 6 sayıya çıkardı. Torku Konyaspor Sean Williams ve Mayo'nun sayılarıyla farkı düşürmeye çalıştı. Cihan ve Rasic ile boyalı alandan sayı üreten Torku Konyaspor'a, Lakovic ve Stevic ile dış atışlardan cevap veren konuk ekip, ikinci periyodun ilk 7 dakikasını 28-24 önde geçti. Son dakikalar karşılıklı basketlerle geçerken Royal Halı Gaziantep, devreye 38-32 önde girdi.

Torku Konyaspor, üçüncü periyoda iyi başlayan ekip oldu. Sean Williams, Mayo ve Guinn'in sayılarıyla aradaki farkı kapatmaya çalışan ev sahibine, konuk ekip, Lakovic ve Higgins ile karşılık verdi. Üçüncü periyodun ilk 5 dakikası 52-40 konuk ekibin üstünlüğüyle geçildi. Dış atışlardaki etkisini sürdüren Royal Halı Gaziantep, farkı 13 sayıya (57-44) çıkardı. Ev sahibi ekip ise Boone, Sean Williams ve Guinn'in pota altındaki etkinliğini kullanmaya çalıştı ve farkı 9 sayıya indirdi. Royal Halı Gaziantep, 3. periyodu 59-50 önde tamamladı.

Son periyoda hücumda etkili başlayan konuk ekip, Higgins ve Calloway ile sayı buldu. Torku Konyaspor ise Sean Williams, Guinn ve Rasic ile skor üreterek aradaki farkın açılmasına izin vermedi. Dördüncü periyodun son 5 dakikasına 64-57 konuk ekibin üstünlüğüyle girildi. Son dakikalarda Mayo ile etkili oynayan ev sahibi ekip, defansta da Sean Williams ile sert oyununa devam etti. Müsabakanın bitimine üç dakika kala Torku Konyaspor farkı 2 sayıya (64-66) indirdi. Son dakikalarda seyirci desteğini arkasına alan ve etkili oyununu sürdüren Torku Konyaspor maçı 70-69 kazandı.