Bu yıl 51.'ncisi düzenlenen Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’na Alanya’dan start verilirken, Türkiye Bisiklet Turu’nun Alanya etabı şampiyonu ödülünü Vestel’den aldı.

Vestel sponsorluğunda düzenlenen 51. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun ilk etabı 26 Nisan’da Alanya’dan start aldı. Alanya Belediyesi önünden başlayıp Cumhuriyet Meydanı’nda son bulan parkur boyunca yarışçılar 145 km pedal çevirdi. Cumhuriyet Meydanı’ndaki finiş çizgisinde düzenlenen törende parkurun birincisi Vestel’in akıllı telefonu ile ödüllendirildi.

Cumhurbaşkanlığı 51. Türkiye Bisiklet Turu’na sponsor olarak Türkiye’de bisiklet sporunu sahiplenmek ve geliştirmek adına ilk adımı attıklarını, bisikletle ilgili projelerinin devamının geleceğini vurgulayan Vestel Ticaret A.Ş. Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdürü Ergün Güler, şöyle konuştu:

"Akdeniz Bölgesi'nin en önemli ve güzel turizm merkezlerinden biri olan Alanya’da tura start vermekten büyük mutluluk duyuyoruz. 51. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu uluslararası bir spor organizasyonu olmanın ötesinde, ülkemizin tanıtımı için çok önemli bir fırsat. Her parkurda ‘Türkiye’nin Güzellikleri’ adı verilen prim kapıları yer alıyor. Bu kapılar Vestel’in adıyla anılıyor. Manavgat Şelalesi’nden Yivli Minare’ye, Hierapolis’ten Boğaziçi Köprüsü’ne ülkemizin gururu olan güzellikleri sahiplenmekten büyük gurur duyuyoruz."

VESTEL CİTY “TÜRKİYE’NİN GÜZELLİKLERİ” ARASINA GİRDİ

Bisikletin şampiyonlarının 2 Mayıs’ta Vestel City’den geçeceğini de kaydeden Güler, "Avrupa’nın tek lokasyonda kurulu en büyük endüstri komplekslerinden biri olan üretim üssümüz Vestel City ile gurur duyuyoruz. Vestel, Vestel City ile National Geographic kanalındaki Mega fabrikalar belgeselinde Türkiye’yi temsil eden ilk marka oldu. Bunun ülkemiz adına çok büyük bir gurur kaynağı olduğuna inanıyoruz." diye konuştu.

Güler, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Yerli üretim teknolojinin merkezi Vestel City’nin bu anlamda Türkiye’nin Güzellikleri prim kapılarından biri haline getirilmesinden son derece gurur duyuyoruz. Dünyanın tek kıtalararası bisiklet turu, Vestel City’den geçerek tarihte bir ilke sahne olacak. Dünyanın dört bir yanından gelen yarışçılar 2 Mayıs’ta turun 7. etabı için Selçuk’tan pedal çevirmeye başlayacaklar ve Vestel City’den geçerek İzmir Karşıyaka’daki finiş çizgisinde yarışı sonlandıracaklar."

VESTEL DAHA AZ ENERJİ TÜKETİMİ DAHA ÇOK SAĞLIK İÇİN PEDAL ÇEVİRECEK

Türkiye’de bisiklet sporunun yaygınlaşması gerektiğine de dikkat çeken Güler, "Vestel ailesi olarak, bisiklet sporuna verdiğimiz desteğin ilk adımı olan bu sponsorlukla bisiklet sporunun yaygınlaşmasına yönelik gerçekleştireceğimiz birçok çalışmanın da temelini atıyoruz." diyerek sözlerini şöyle tamamladı:

"Bisiklet sporunun yaygınlaşmasının ülkemizdeki yaşam kalitesinin artması için önemli bir gelişme olduğuna inanıyoruz. Bisiklet sürdürülebilir şehir ve sürdürülebilir yaşam anlamına geliyor. Daha çok bisiklet ülkemiz için daha az enerji tüketimi, bireyler içinse daha fazla hareket ve sağlık anlamına geliyor. Enerji verimliliğine ve insan sağlığına değer veren genç ve dinamik bir marka olarak bundan sonra bisiklet kullanımının yaygınlaşması için çalışacağız. Türkiye’nin de bisikletli şehir markaları olması için bu alanda yeni projelere imza atacağız."

Turun geçtiği noktalar yüzde 20 indirimle Vestel şenliğine dönecek. Vestel sponsorluğundaki 51. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu, 26 Nisan - 3 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşecek. 8 etaptan oluşan tur Alanya’dan başlayıp sırasıyla Antalya, Elmalı, Marmaris, Pamukkale, Selçuk, İzmir’de devam ederek İstanbul'da son bulacak.

Vestel, 51. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu sponsoru olarak turun geçtiği noktalarda yüzde 20 indirim kampanyasıyla turu bir Vestel şenliğine çevirecek.

TUR 2015'İN ETAPLARI

51. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun etapları şöyle:

1. Etap Alanya-Alanya: 145 km koşuldu
2. Etap Alanya-Antalya: 182 km 27 Nisan Pazartesi
3. Etap Kemer-Elmalı 165 km 28 Nisan Salı
4. Etap Fethiye-Marmaris 132 km 29 Nisan Çarşamba
5. Etap Muğla-Pamukkale 160 km 30 Nisan Perşembe
6. Etap Denizli-Selçuk 184 km 1 Mayıs Cuma
7. Etap Selçuk-İzmir 166 km 2 Mayıs Cumartesi
8. Etap İstanbul-İstanbul 124 km 3 Mayıs Pazar.