Türkiye Judo Federasyonu Büyükler Türkiye Şampiyonası, Zonguldak'ta başladı. 52 ilden 480 sporcunun katılımıyla 3 gün sürecek judo turnuvasında ilk üçe giren sporcular, Bulgaristan'da yapılacak Avrupa kupasına katılacak. Türkiye Judo Federasyonu Başkanı Fatih Uysal, en büyük hedeflerinin olimpiyattan madalya ile dönmek olduğunu söyledi.

    Federasyonun vefat eden yönetim kurulu üyesi Hüseyin Bektaş anısına Bülent Ecevit Üniversitesi(BEÜ) Spor Salonu'nda gerçekleştirilen şampiyonaya Federasyon Başkanı Fatih Uysal, merhum Bektaş'ın eşi Nurşen Bektaş, çeşitli spor dallarının rekortmeni Namık Ekin ile sporseverler katıldı.

    
FEDERASYON BAŞKANI UYSAL: BİRİNCİ HEDEFİMİZ OLİMPİYATLARDAN MADALYA İLE DÖNMEK

Türkiye Judo Federasyonu Başkanı Fatih Uysal, en önemli hedeflerinin alt yapısını tamamladıkları judo dalında olimpiyatlardan altın madalya ile dönmek olduğunu kaydetti.

    Uysal, "Bizim için sezonun ilk ve en önemli yarışması. Çünkü burada yarışan sporcularımızın olimpiyat müsabakalarına katılma şansı var. Ümit ederim ki sporcularımız bunun bilincinde olarak burada performans gösterirler. İki hafta sonra ikinci periyot olimpiyat puan müsabakaları başlıyor. Buradan ilk üçe giren sporcularımızın hemen hepsini Bulgaristan'a götürerek Avrupa kupasına sokacağız. Bugün itibariyle judo Türkiye'de 77 ilde faal durumda. Faal antrenör sayımız 400, toplam antrenör sayımız 1000. Kulüp, ve hakem sayımız inanılmaz derece yükselmiş durumda. Altyapımızı tamamladık. Her yıl ortalama 17 bin ile 20 bin arasında yeni sporcu kardeşimiz bu branşa katılıyor." dedi.

    Kendileri için uluslararası arenadaki müsabakalarda madalya almak olduğunu vurgulayan Federasyon Başkanı Uysal, "Judo, olimpik bir branş. Bugüne kadar olimpiyatlarda 1 altın, bir de bronz madalya almış olduğumuz bir branş. Biz de bu başarıyı elde etmek için gece gündüz çalışıyoruz. Hedefimiz bu. Olimpiyatlarda beşin altına düşmeyecek sayıda sporcuyla katılıp İnşallah bir tane madalya almak. Bunun vicdani sorumluluğunu da taşıyoruz. Bunca olumlu desteğin karşılığını vermezsek çok üzüleceğiz. Ümit ederiz Türkiye'ye layık bir şekilde 2016'da Rio Olimpiyatlarında madalya alırız." ifadesini kullandı.

REKORTMEN NAMIK EKİN: DÜNYA REKORU KIRMAMDA JUDONUN YERİ ÇOK FAZLA

Turnuvayı takip edenler arasında judo, dalış ve çeşitli spor dallarında dünya rekorları bulunan Namık Ekin de bulundu. Gazetecilerin sorusunu cevaplandıran Ekin, çeşitli dallarda rekorlar kırmasında kendisine dayanıklılık ve çeviklik veren judonun özel bir yeri olduğunu anlattı.