Fırıncılık Dünya Şampiyonası ön elemeleri ‘Louis Lesaffre Cup’ın Afrika–Akdeniz bölgesi seçmelerinde birinci olan Türkiye Fırıncılar Milli Takımı, önümüzdeki yıl Fransa’da yapılacak şampiyonaya katılacak.

Türkiye Fırıncılar Milli Takımı, İstanbul’da gerçekleştirilen Afrika Akdeniz Uluslararası Bölge Seçmeleri’nde birinci oldu. Cezayir, Fas, Fildişi Sahili ve Mauritus fırıncılar takımlarının da katıldığı elemede Türkiye Fırıncılar Milli Takımı ilk sırada yer alarak Fransa’da gelecek yıl yapılacak dünya şampiyonasında Türkiye’yi temsil edecek.

İstanbul’da kıran kırana geçen Afrika Akdeniz Uluslararası Bölge Seçmeleri sonuçları İstanbul Edition Otel’de yapılan törenle açıklandı. Fırıncılar Milli Takımı’nın birinci olduğu seçme elemelerinde ikinciliği ise Mauritus fırıncılar takımı elde etti. Bu sonuçla Mauritus da Türkiye’den sonra Fransa’daki şampiyonaya katılacak ikinci takım oldu. Dereceye giren takımlara Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı’nında katıldığı bir törenle verildi.

İstanbul’daki elemelerde Türkiye Fırıncılar Milli Takımı’nın birinci olması büyük bir coşkuyla karşılandı. Nefeslerin tutulduğu tören salonunda Türk ekibinin birinciliği göğüslemesi federasyon ekibi ile takım ekibini sevince boğdu. Sahneye çıkan Fırıncılar Federasyonu Başkanı Balcı takımı tebrik etti.

Törende Cihan Haber Ajansı’na (Cihan) konuşan Başkan Balcı, elemelerin çok zorlu geçtiğini ve jüri üyelerinin derecelendirmede zorlandığını söyledi. Balcı, “Türkiye birinciliğe yabancı değil. 2008’de grup birincisi olmuştuk. Fransa’da yarışma hakkı kazanmıştı. İnşallah Türkiye, bundan sonradaki dönemde dünya yarışması için daha iyi hazırlanacak. Dünya derecesini elde etmek için Türk milli takımı hazırlanmış olacak. Biz Türkiye’deki ekmeğin, unlu mamullerin taşımış olduğumuz kalite seviyesini dünyada da duyurmaktan daha büyük mutluluk duyacağımızı ifade etmek istiyorum.” dedi.

Altı kişiden oluşan Türkiye Fırıncılar Milli Takımı kaptanı Gülten Yağmur ise birinci olduk çok mutlu olduklarını dile getirdi. Yağmur, “Tabi ki bu sonucu bekliyorduk istiyorduk. Ama bu demek değil ki bu kesindi. Herkes aynı şekilde hazırlanıp geldi. Bayrağımızı, istiklal marşımızı Türkiye’de bu sahnede gösterdiğimiz için heyecanlıyız gururluyuz. Gelecek yıl Fransa’da en iyi şekilde temsil etmeyi umuyoruz. Kendi kültürümüzü yansıtmayı umuyoruz.” ifadelerini kullandı.

İstanbul’daki elemelerde birinci olan Türkiye Fırıncılar Milli Takımı 2016’da Fransa’nın başkenti Paris’te yapılacak Dünya Fırıncılar Şampiyonası’nda 12 ülke takımı arasında şampiyonluk için yarışacak.