Türkiye Futbol Vakfı ve Türk Böbrek Vakfı, emekli ve ihtiyaç sahibi futbolcu ve ailelerinin desteklenmesi için bir araya gelerek önemli bir işbirliğine imza attı.

Bahçelievler'de bulunan Böbrek Vakfı'nda 'Genç profesyonel futbolculardan, emekli futbolcu ağabeylerine vefa' sloganıyla gerçekleştirilen işbirliğine Türk Böbrek Vakfı Başkanı Timur Erk, Türkiye Futbol Vakfı Başkanı Candemir Berkman, Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim ve emekli futbolcular katıldı.

İşbirliğinin gerçekleştirildiği toplantıya katılan Terim, elinden geldiği kadarıyla sosyal sorumluluk projelerine katıldığını belirterek, "Oluşturulan birliktelik iki tarafa da güç kazandıracaktır. Türkiye'de birçok vakıf ve dernek var. Bu vakıflar daha büyük işler yapmalı." dedi.

Son yıllarda dünyada büyük artış gösteren obeziteye dikkat çeken Türkiye Futbol Direktörü, "Bu hastalık son yılların en büyük hastalığı olmaya başladı. Ülkemize de sıçramış durumda. Beni sevindiren şey sokakların, ormanların, deniz kenarlarının spor yapan insanlarla dolu olması. Spor yapmayınca istemediğimiz kiloları beraber taşıyoruz." diye konuştu.