Altı kişilik Bayan Goalball Milli Takımımızda başta takım antrenörü hemşerimiz Ali Tekçe olmak üzere Milli takım kadrosunda yer alan Kahramanmaraş'lı sporcularımız Sümeyye Özcan, Seda Yıldız ve Buket Atalay gösterdikleri bu başarıyla olimpiyat Şampiyonluğu onurunu yakaladılar.

Millilerimiz Olimpiyat boyunca İsrail (15-5), Kanada (12-4), Amerika (11-1) ve finalde Çin'i (4-1) gibi farklı skorlarla yenerek altın madalyayı kazandı.

Elde Edilen bu büyük başarıdan sonra Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan  2016 Rio Paralimpik oyunlarında altın madalya kazanan Türkiye Goalball Kadın Milli Takımını tebrik etti. Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamada Sayın Erdoğan'ın elde edilen başarıdan dolayı Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Abdullah Çetin'e tebrik telgrafı gönderdiği belirtildi.

Ayrıca Gençlik ve Spor Bakanımız Akif Çağatay Kılıç 2016 "Milli sporcularımız, 2016 Rio Paralimpik Oyunları'nda başarılı sonuçlar almaya devam ediyor. Çin'i 4-1 yenen Goalball Kadın Milli Takımımız, Türkiye'ye oyunlardaki üçüncü altın madalyasını kazandırarak önemli bir başarıya imza attı. Bayrağımızı göndere çektiren sporcularımızı tebrik ediyorum'' dedi.
 
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü olarak 2016 Rio Paralimpik oyunlarında Altın Madalyayı Ülkemize kazandıran Goalball Milli takımımız tebrik eder. Özelliklede Milli takımda görev alan Kahramanmaraş'lı Antrenörümüz Ali Tekçe Sporcularımız Sümeyye Özcan, Seda Yıldız ve Buket Atalay'a Milli takımda gösterdikleri üstün performanstan dolayı teşekkür eder başarılarının devamını temenni ederiz.