Hırvatistan ve İspanya'ya çok kötü bir oyunla yenilen Türkiye bu gece oynanan maçta Çek Cumhuriyeti'ni 2-0 yenerek 3 puanla tanıştı. Peki Türkiye gruptan çıkabilecek mi? Türkiye gruptan nasıl çıkar? Türkiye'nin gruptan çıkması için hangi ihtimaller var? İşte 14 maddede Türkiye bir üst tura nasıl çıkar sorusunun cevabı.

Türkiye gruptan nasıl çıkar sorusu artık son maça gelindiğinde daha da önem kazandı. Diğer gruplarda alınacak skorlar ile bu akşam ki maç son derece önem kazanıyor. Türkiye gruplardan nasıl çıkar sorusundan önce Milli Takım bu akşam kazanmak zorunda. Kazandığı takdirde devreye giren ihtimaller göz önüne alınarak, Milli Takım'ın EURO 2016'da yoluna devam edip edemeyeceği belli olacak. Peki Türkiye gruptan nasıl çıkar? 

A Milli Futbol Takımımız, 2016 Avrupa Şampiyonası D Grubu'ndaki 3. ve son maçını bu akşam Çek Cumhuriyeti ile oynayacak. Gruptaki ilk 2 maçını kaybeden ay yıldızlı ekibimizin 'en iyi üçüncüler' kontenjanından 2. tura çıkabilmesi için Çek Cumhuriyeti'ni yenmesi ve diğer maçlardaki birçok ihtimalin gerçekleşmesi gerekiyor. Bu ihtimaller şöyle:

A GRUBU'NDA ARNAVUTLUK'U GEÇEBİLİRİZ
Bu grupta Arnavutluk, Romanya'yı 1-0 yenerek üçüncü oldu. 3 puan ve -2 averajı olan Arnavutluk'u geçebilmemiz için Çek Cumhuriyeti'yi 2 farklı mağlup etmemiz gerekiyor. Mevcut tabloda -4 averaja sahip olan Türkiye, Çekler'i 2 farklı yendiği taktirde averajını -2’ye çekecek ve grubu 1 gol atarak bitiren Arnavutluk’tan daha çok attığı için rakibini geride bırakmış olacak.

C GRUBU MAÇLARI GÖNLÜMÜZE GÖRE...
C Grubu'nda bu akşam oynanan maçlar istediğimiz gibi sonuçlandı. Almanya, Kuzey İrlanda'yı, Polonya da Ukrayna'yı yendi. Bu grubu 3 puanla 3. bitiren Kuzey İrlanda'nın averajı 0 (sıfır). Dolayısıyla onları da geçebilmemiz için Çekler'i en az 4 farkla yenmemiz gerekiyor.

E Grubu'nda İtalya, İrlanda'ya, Belçika da İsveç’e kaybetmezse Çek Cumhuriyeti’ne karşı alacağımız 2 farklı galibiyet son 16 turuna çıkmamız için yeterli olacak.

F Grubu'nda oynanacak maçlardan biri berabere biterse 3. sıradaki takımın puanı kesin 3 olacak. Ama averajı da 0 olacak. Bu durumda bizim Çekler'i farklı yenmemiz gerek. 

Arda Turan'ın evine saldırı!
Arda Turan'ın evine saldırı!
B GRUBU'NU GEÇME ŞANSIMIZ YOK
B Grubu'nda Galler 6 puanla birinci, İngiltere 5 puanla ikinci olurken, Slovakya da 4 puanla üçüncü sırada yer aldı. Dolayısıyla bizim bu gruptan bir takımı geçme şansımız kalmadı.