Türkiye Güreş Federasyonu Başkanlığı, milli güreşçi Rıza Kayaalp hakkında çıkan haberlerin asılsız olduğunu açıkladı.
Türkiye Güreş Federasyonu Başkanlığı, milli güreşçi Rıza Kayaalp’in men cezası aldığı yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirtti. Türkiye Güreş Federasyonu Başkanlığı’ndan yapılan yazılı açıklama şu şekilde:
"Kendisinden olimpiyatlarda ’Altın Madalya’ beklediğimiz Milli Güreşçimiz Rıza Kayaalp hakkında sosyal medyada ve bazı yayın organlarında çıkan spekülatif haberler gerçek dışıdır. Kendisi hiçbir şekilde men cezası almamıştır. Ayrıca Dünya Şampiyonu güreşçimiz Rıza Kayaalp, kişilik olarak çok mütevazi ve centilmen birisidir.
Kendisi; 2 Dünya Şampiyonluğu, 6 Avrupa şampiyonluğu, 2 Akdeniz Oyunları Şampiyonluğu, 2 Dünya Üniversite Oyunları Dünya Şampiyonluğu, 2 Dünya Kupası Şampiyonluğu, 2012 Londra Olimpiyatları üçüncülüğü ile Yıldız ve Gençlerde Avrupa ve Dünya Şampiyonluğu elde etmiş ve bugün Rio Olimpiyat oyunlarından en büyük madalya beklediğimiz sporcularımızdan birisidir. Aynı zamanda geçen ay Dünya Güreş Birliği (UWW) tarafından "Dünyanın En İyi Güreşçisi" seçilerek bizlere bir gurur daha yaşatmıştır.
Ülkesine, milletine ve bayrağına bu kadar gurur yaşatan sporcumuzun Olimpiyat oyunlarında 80 milyonu temsilen bayrağımızı taşıması en doğal hakkıdır."