Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2016) D Grubu mücadelesinde Türkiye zorlu Hırvatistan ile karşı karşıya geldi. Türkiye mücadele boyunca tutuk bir futbol oynarken, kalesinde de ciddi pozisyonlar verdi. Hırvatistan 41. dakikada Luka Modric'in uzak mesafeden kaydettiği golle mücadeleyi 1-0 galip tamamladı.

Fatih Terim'in talebeleri Hırvatistan karşısında olgun ataklar geliştirmekten aciz bir futbol ortaya koyarken, kalesinde de Hırvatistan'a ciddi pozisyonlar verdi. Hırvatlar bu ataklardan yararlanamayınca maç ilk yarının skoru ile sona erdi.

Gol pozisyonunda 41. dakika karambolde Selçuk İnan topu kale dibinden uzaklaştırmak istedi ancak Hırvatistan'ın yıldız futbolcusu Luka Modric topun gelişine uzaktan mükemmel vurdu. Kaleci Volkan topu görmekte zorlananınca daha ilk yarı bitmeden Hırvatistan, A Millilerimiz karşısında skoru 1-0'a getirdi.



Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, ikinci yarıya Oğuzhan Özyakup'un yerine Volkan Şen'i sürerek daha ofansif bir anlayışla başlamak istese de ilerleyen dakikalarda A Millilerimiz yine tutuk yapısını devam ettirdi ve gol pozisyonu üretmekte başarısız davrandı.

Burak Yılmaz ve genç yetenek Emre Mor'u da sahaya süren ve son kozlarını oynayan Terim, Hırvatistan kalesinde etkili olmayı başaramadığı gibi kalesinde de ciddi gol pozisyonları görmeye devam etti.

Hırvatistan'ın bulduğu pozisyonları cömertçe harcaması ve zaman çalan oyun anlayışı nedeniyle maç Hırvatistan'ın 1-0'lık galibiyeti ile sona erdi.

A Millilerimiz, EURO 2016 turnuvasında mağlubiyetle başlamış oldu.