A Milli Futbol Takımı, 2016 Avrupa Şampiyonası Elemeleri A Grubu'ndaki 8. maçında Konya'da Hollanda ile karşılaşıyor.

A Milli Takım, Hollanda ile oynayacağı karşılaşmayla 528. müsabakasına çıkıyor. Ay yıldızlılar, 92 yıllık tarihinde 276’sı resmi, 251’i özel olmak üzere geride kalan 527 maçta 194 galibiyet aldı, 123 kerede berabere kaldı, 210 kez de rakiplerine yenildi. Milliler, 226’sı deplasmanda, 225’i iç sahada, 76’sı da tarafsız sahada olmak üzere bu maçlarda toplam 700 gol attı, kalesinde 778 gol gördü.

TERİM İLE 56 GALİBİYET

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, A Millî Takım’ın Hollanda ile oynayacağı 2016 Avrupa Şampiyonası Elemeleri A Grubu karşılaşmasıyla ay yıldızlı ekibin başında 114. kez sahaya çıktı.

Terim, A Millî Futbol Takımı'nın başında ilk maçına, Alman Teknik Direktör Sepp Piontek öncesi 11 Nisan 1990'da Kopenhag'da Danimarka'ya karşı 1-0 yitirilen özel karşılaşmada çıktı. Terim, bu tek maçlık görevinin ardından 27 Ekim 1993-19 Haziran 1996 tarihlerinde ay-yıldızlı ekibi çalıştırdı. Deneyimli teknik adam, daha sonra 17 Ağustos 2005-14 Ekim 2009 arasında ikinci döneminde Türk Millî Takımı'nın başında görev yaptı. 2013'ün sonbaharında A Millî Takım'ın başına yeniden geçen Fatih Terim, 6 Eylül'de Kayseri'deki Andorra karşılaşmasıyla bin 422 gün sonra ay yıldızlı ekibimizin başında sahaya çıktı.

A Millî Takım, Fatih Terim yönetiminde oynadığı 113 maçta 56 galibiyet alırken, 29 kez berabere kaldı, 28 kez de mağlup oldu. Milliler bu maçlarda 171 gol atarken, kalesinde ise 123 gol gördü.

TÜRKİYE-HOLLANDA MAÇLARI

Hollanda ile 1958'de başlayan futbol rekabetinde 11 kez karşı karşıya geldik. 7'si resmi 4'ü özel 11 maçta Hollanda 5 kez kazanırken milliler 2 defa galip geldi. 4 maç ise berabere tamamlandı. 11 maçta milliler 6 gol kaydederken Hollanda ise 13 gol ile karşılık verdi. Resmi maçlarda Hollanda'yı bir kez, 18 yıl önce Dünya Kupası eleme grubu maçında mağlup edebildik.

HER YER KIRMIZI BEYAZ

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Türkiye-Hollanda maçı için 40 bin bayrak dağıttı. Statta taraftarlar maç öncesi bayrakları sallayarak bayram havası oluşturdu. Stat hoporlerinden de Mehter Marşı çalınarak taraftarlar coşturuldu. Ayrıca taraftarlar 'Şehitler ölmez vatan bölünmez' tezahüratları yaparak terörü lanetledi.

İLK ONBİRDE 2 DEĞİŞİKLİK

A Milli Futbol Takımı, Hollanda karşısında da ilk onbirde 2 değişikliğe gitti. Letonya maçında görev alan Gökhan Töre yerine Oğuzhan Özyakup, Letonya maçında bir çok pozisyondan yararlanamayan Volkan Şen yerine ise Şener Özbayraklı ilk onbirde başladı. Milli Takım’ın ilk onbirinde 3 Fenerbahçeli, 3 Galatasaraylı futbolcu bulunurken Beşiktaş’tan ise 1 futbolcu yer aldı.

Öte yandan Hollanda Milli Takımı’nda Türkiye’de oynayan iki futbolcu bulunuyor. Robin Van Persie Fenerbahçe’de, Wesley Sneijder ise Galatasaray’da forma giyiyor. Yaklaşık 300 Hollandalı taraftarda Türkiye-Hollanda maçını statta izledi.

GÖRME ENGELLİ MİLLİ TAKIM TRİBÜNDE

Türkiye Görme Engelli Milli Takımı oyuncuları Türkiye-Hollanda maçı için stada geldi. Özel bir locada bulunacak millilere karşılaşmayı TRT Spor Spikerlerinden Yalçın Çetin anlatacak.

BAŞBAKAN DAVUTOĞLU TRİBÜNDE

Torku Arena Stadı’nda ki karşılaşmayı Başbakan Ahmet Davutoğlu ve bazı bakanlarda statta izledi. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Yıldırım Demirören, Hollanda Milli Takımı yöneticileri, Merkez Hakem Kurulu Başkanı Kuddusi Müftüoğlu, Konya Valisi Muammer Erol, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek de tribünde yer aldı.