Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdulkadir Ataşbak, Karabük’ün Safranbolu ilçesinde gerçekleştirilen Hentbol Kulüplerarası Küçük Erkekler Türkiye Şampiyonası’nda ikinci olan Gençlikspor Kulübü sporcularının başarısının küçümsenmemesi gerektiğini söyledi.

Ataşbak, güçlü rakipleri karşısında Türkiye ikincisi olan Adana Gençlikspor kulübünün geçtiğimiz yıllarda da aynı başarıları gösterdiğini belirterek, hentbolun salon sporları içinde en çok sevilen branş yapmaya uğraş verdiklerini kaydetti.

Hentbolu eski başarılı günlere kavuşturacaklarını ifade eden Ataşbak, şöyle devam etti: “Başta sporcular olmak üzere, emeği geçen antrenörler ve çocuklarını spora yönlendiren aileleri kutluyorum. Adana’da hentbolda okul ve kulüplerde her kategoride önemli gelişmeler oluyor. Çukobirlikspor’un süper lige yükselmesi, kadınlarda Şakirpaşa Halk Eğitim Merkezi, Çukurova Üniversitesi ve diğer kulüplerin başarısı bizleri gururlandırıyor. Bunun yanı sıra milli takımlara her dönemde sporcu gönderilmesi de ayrı övünç kaynağımızdır. Hentbola gerekli desteğimizi sürdüreceğiz.”

Hentbol Federasyonu Adana Temsilcisi Metin Muhacir, yeni göreve başlamasına rağmen, hentbola ayrı bir önem veren ve Safranbolu’da müsabaka sırasında telefonla sürekli bilgi alan ve otobüs tahsis eden İl Spor Müdürü Ataşbak’a teşekkür etti.

Muhacir, Antalya’nın Alanya ilçesinde 18-22 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek ‘Ramazan Demirci Hentbol Şampiyonası’na katılacaklarını söyledi.