Türkiye Ju Jitsu ve Brezilya Jiu Jitsu Federasyonu tarafından gerçekleştirilecek Türkiye Şampiyonası Çankırı'da başladı.

Açılış törenine Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ziya Şimşek, Ju Jitsu Federasyon Başkanı Orhan Özaktı, sporcular ve davetliler katıldı.

Törende konuşan Ju Jitsu Federasyonu Başkanı Orhan Özaktı, "3 yıllık federasyon olmamıza rağmen dünya Avrupa dereceleri çıkaran 900’ü aşkın antrenör, 6 bin sporcu ve 70 kulüple Türkiye’yi yıldız bir federasyon haline getirdik. Üçüncüsünü yaptığımız Türkiye Şampiyonası'nda seçilen sporcuların önümüzdeki Balkan şampiyonasına, dünya şampiyonasına elde edecekleri başarılarla ay yıldızlı bayrağımızı en iyi şekilde dalgalandıracaklarına inanıyorum." dedi.

Çankırı Valisi Vahdettin Özcan ise "Sporcularımızın yarışmalarda centilmence başarıya koşmaları hepimizin dileği. Sporcunun makbul olanı, ahlaklı olanıdır. Zeki, çevik ve ahlaklı sporcu bizim için önemlidir." diye konuştu.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ziya Şimşek'de, şampiyonanın Karatekin Üniversitesi'nde yapılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek katılımcılara teşekkür etti.

350 sporcunun yarıştığı şampiyona 16 Ağustos Pazar günü sona erecek.