Antrenör Hakan Acer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, takımın yeni sezon hazırlıklarına yerli oyuncuların katılımıyla Antakya Kapalı Spor Salonu'nda başladığını söyledi.

Hazırlıkların yaklaşık bir ay Hatay'da süreceğini belirten Acer, ardından 10 günlük kamp için Bolu'ya gideceklerini ifade etti. İstanbul'da hazırlık maçları yaptıktan sonra Hatay'da düzenleyecekleri "Hoşgörü Cup" turnuvasıyla hazırlıkları tamamlayacaklarını dile getiren Acer, yabancı oyuncuların da 15 Eylül'de takıma katılacaklarını vurguladı.

Hataylı basketbolseverlerin yeni sezonda mücadele edecek takımı beğeneceğine işaret eden Acer, şöyle konuştu:

"Geçen sezon Homend Antakya Belediyesi olarak mücadele eden takımımız, olağanüstü genel kurulda yapılan isim değişikliğinin ardından yeni sezonda Hatay Büyükşehir Belediye adıyla mücadele edecek. Bu yıl takımımızın ismiyle birlikte oyuncularımızın da hepsi değişti. Kadromuza yerli ve yabancı önemli oyuncular aldık. Bizi play-off'a ulaştıracak oyunculara sahibiz. Bir savunma takımı yaratmaya çalışıyoruz. Özellikle yerli oyuncularımıza çok güveniyoruz" dedi.

Alt yapıdan gelen 3 oyuncunun antrenmanlara katıldığını aktaran Acer, bunların ikisinin A takım kadrosuna alınacağını sözlerine ekledi.