Süper Lig Süleyman Seba Sezonu'nda bitime 8 hafta kala takımların şampiyonluk ya da ligde kalmak için amansız mücadelesi de devam ediyor.

Kızılay ise "Taraftar mısınız, İyiliğe, Centilmenliğe, Dostluğa, Kan Bağışına" sloganıyla taraftarlar arasında başlantığı kan bağışı yarışını sürdürüyor. Süper Lig’de yer alan takımların taraftarlarının kan bağışlarıyla bir de puan cetveli yapılırken zirveyi ise Süper Lig'de olduğu gibi Galatasaray (40 bin 547 kişi) alıyor. İlk 5'te ligimizde şampiyonluk yaşayan 5 takım yer alırken, ligde puan cetvelinin dibine demir atan Balıkesirspor (18 puan) Kızılay Kan Bağışı Ligi'nde ise önemli takımları geride bırakarak (698 kişi) 9. sırada kendine yer buldu.

Kızılay Kan Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nce, toplumda düzenli kan bağışının önemi hususunda bilinç oluşturmak ve bu bilinci güçlendirmek amacıyla 2005 yılında hayata geçirilen 'Güvenli Kan Temini' programı kapsamında yürütülen, 'Türkiye Kan Bağışı Ligi'nde ilk belli oldu. 8 hafta daha devam edecek etkinlikte Galatasaray Süper Lig'de (58 puan) olduğu gibi Kan Bağışı Ligi'nde de (40 bin 547) liderlik koltuğunda.

Bu yıl ikincisi gerçekleştirilen kampanya kapsamında amaçlanan, toplumda kan bağışı bilinci ile bağışlanan kan sayısının artmasını sağlama ve daha fazla hastaya umut olma çalışmasının karşılığının alındığına dikkat çekiliyor. İzlenen yolda Süper Lig’de yer alan takımların taraftarları özelinde, mücadele kavramına yeni bir yaklaşım getirmek ve birlik algısını mücadele duygusunun önüne geçirmek istenen çalışmada, Fenerbahçe (36 bin 932 kişi) ikinci, Beşiktaş (21 bin 74 kişi) üçüncü, Trabzonspor (7 bin 530 kişi) dördüncü ve Bursaspor ise (4 bin 938 kişi) beşinci sırada.

Kan Bağışı Ligi'nde düşme potasında ise Süper Lig maçlarındaki seyirci sayısıyla orantılı bir sıralama dikkat çekiyor. İstanbul Başakşehir (20 kişi) 18. sırada yer alırken, Kasımpaşa (91 kişi) 17., Kardemir Karabükspor (173 kişi) 16. sırada yer alıyor.

'Kan Acil Değil Sürekli İhtiyaçtır' vurgusunun yapıldığı projenin işleyişinin ise Türkiye genelinde bulunan 17 Bölge Kan Merkezi, 64 Kan Bağış Merkezi ve mobil kan bağışı birimlerinde gerçekleştirildiği açıklandı. Anket, kan bağışçısı adaylarının doldurduğu kan bağışçısı sorgulama ve bilgilendirme formuna ek olarak verilen, 'Taraftar Formu' üzerinde tuttuğu takımın işaretlemesiyle oluşturuldu.