Antalyaspor Başkanı Gültekin Gencer, 15-17 Temmuz tarihlerinde Dünya karması ile Türkiye karmasının Antalyaspor Stadı’nda maç yapacağının müjdesini vererek, “Dünyadan 4 farklı kanal bu mücadeleyi canlı verecek" dedi.
Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Antalyaspor’un 2015 yılı Olağan Genel Kurulu Toplantısı Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM) Antalyaspor Divan Kurulu Başkanı Hasan Subaşı başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıya Antalyaspor Başkanı Gültekin Gencer, yönetim üyeleri, taraftarlar ve davetliler katıldı. Antalyaspor Yönetim Kurulu tarafından toplantıya sunulan 2015 Hesap Dönemi Yönetim Kurulu Faaliyet raporunda, 2015 yılında bilet ve kombinelerden elde edilen gelir 3 milyon 897 bin 826 TL olarak açıklandı. Transfer gelirlerinin 57 bin TL olarak açıklanan raporda reklam gelirleri ise 7 milyon 546 bin 952 TL olarak belirtildi. 2016 yılı bütçesi ise 145 milyon TL olarak ifade edildi.
“BEN HİÇBİR ZAMAN GÖREVDEN KAÇMADIM”
Toplantıda konuşan Antalyaspor Başkanı Gültekin Gencer, Antalyaspor’u sadece bankalara olan 13 milyon TL borç ile devraldığını belirtti. Futbolculara ise 8,5 milyon TL borç ödediklerini ifade eden Gencer, “Ben vizyon sahibiyim, vizyon koyarak bu başkanlığa geldim. Bazı şeyleri kesinlikle hak etmiyorum. Cumhurbaşkanımızın huzuruna çıktığımda dahi bütün kulüp başkanları borçlardan ve enkazdan bahsettiler. Ben enkazdan ve borçtan bahsetmedim. Ben hiçbir zaman görevden kaçmadım. Demek ki bizim yaptıklarımızda rahatsızlık duyanlar var. Mali kurullar bundan sonra daha şeffaf yapılacak. Herkes aklında ne varsa sorabilecek. Herkese saygımız var” diye konuştu.
“FUTBOLCU BAŞI MALİYETİMİZ 560 BİN EURO’DUR”
Antalyaspor’un aylık ödemesinin 5 milyon TL’yi geçmediğini söyleyen Gencer, “FIFA’da yabancı futbolcular ile ilgili sonuçlanmamış hiçbir dosyamız yok. Bizim bu sezon itibari ile 15 milyon TL dönemsel borcumuz var. 25 milyon civarında bir banka borcumuz olacak. Hiçbir hiç bir teknik direktörümüz ile tazminat maddemiz yok. Morais bırakıp giderse bize tazminat ödeyecek, o bunu böyle istedi. 12 milyon TL devre arasında takım kurduk. Korkulu rüya görmemek için Süper Lig’e yakışır futbolcular transfer ettik. Futbolcu başı maliyetimiz 560 bin Euro’dur. Şu aşamada elimizde satışa sunacağımızın hepsinin değerini çıkardık. Birçok futbolcudan transfer teklifi aldık. Transferlerden istediğimiz rakamlar 3,4 milyon TL’dir” dedi.
"DÜNYA ANTALYA’YI İZLEYECEK"
Yusuf Şimşek konusunda yaşan tartışmalara da değinen Gencer, “Yusuf Şimşek’in görevine son verdiğim gün 4,5 milyon TL tamamını istedi. Menajerini devreye soktuk. Biz sadece bu yılki hak ettiğini veririz dedik. Stat 30 bin seyirci ile doldu dünya Antalya’yı konuştu. O stat bizim stadımız. Bize stat verilmesin diye mücadele eden insanlar var, gelirlerimiz artmasın diye dua eden insanlar var. Stat verilmesin diye mücadele eden insanlar var. Eto’o’ya en son verilen rakam 8 milyon TL idi. Eto’o kendisi gitmek istemiyor. Passolig sayımız şu anda 47 bin kişiye ulaştı. Biz şu anda bu kadro ile 4 takviye durumunda yapamayacağız bir şey yok. En fazla 4 futbolcu transfer yapmamız durumunda zirvede olacağız. Gelin bu mücadeleye birlikte sahip çıkalım. 15-17 Temmuz tarihleri arasında dünya bizi izleyecek. Türkiye karması dünya karmasına karşı Antalya’da mücadele edecek. Dünyadan 4 farklı kanal bu mücadeleyi canlı verecek” şeklinde konuştu.