Türkiye ilk kez kayakta Avrupa Kupası Şampiyonası'na ev sahipliği yapıyor. Erciyes Kayak Merkezi’nde gerçekleştirilecek olan Uluslararası Kayak Federasyonu (FIS) Snowboard Avrupa Kupası Şampiyonası’nda 7 ülkeden 40 sporcu katılıyor.

Şampiyona ile ilgili bilgi vermek üzere Kayseri Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Yalçın, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Eskici, Erciyes AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Murat Cahit Cıngı ve Türkiye Kayak Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Memet Güney basın toplantısı düzenledi.

Erciyes Kayak Merkezi'nin Türkiye’de ilk kez yapılan bir şampiyonaya ev sahipliği yaptığını söyleyen Cıngı, “250 milyon Eruoluk yatırımın yapıldığı kayak merkezimizde ilk kez bir uluslararası şampiyonaya ev sahipliği yapıyor. Bundan sonraki amacımız da dünya şampiyonasına ev sahipliği yapmak olacak.” dedi. Cıngı, şampiyona ile birlikte her yıl Erciyes’te yapılan kayak festivalini de şampiyonanın yapılacağı 13-15 Şubat tarihlmerinde gerçekleştireceklerini ifade etti.

Genel sekreter Mustafa Yalçın da Erciyes Kayak Merkezi’nde yatırımların meyvelerini vermeye başladığını belirtti. Yalçın, sanayi ve ticaret şehri olan Kayseri’nin artık turizm şehri olarak da anılacağını belirterek, “Kayak merkezimizde önemli yatırımlar oldu. Kayak için gerekli olan mekanik ve alt yapılan dünya standartlarında gerçekleştirildi. Böyle bir şampiyonanın burada olması ve buraya alınmasında emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” dedi.

Memet Güney, FIS yetkililerinin 6-7 ay boyunca kayak merkezine gelerek şampiyona için gerekli olan alt yapı ile ilgili incelemelerde bulunduğunu belirterek, “Yaptığımız müracaat ardından takip eden çalışmalar ve buradaki incelemeler sonrasında şampiyona buraya verildi. İstenilen şartlar kayak merkezinde var olduğu için şampiyonayı alabildik. Sonuç olarak önemli bir kayak şampiyonasına ev sahipliği yapacağız. Bu şampiyona Erciyes’de dünya kayak şampiyonasının alınması içinde önemli bir adım olacaktır.” diye konuştu.

Şampiyonaya Almanya, İsviçre, Hollanda, İtalya, Avusturya, Slovenya ve Amerika’dan 40 sporcu katılacak. 4 kategoride yapılacak yarışların dışında, Maximum Zirve Erciyes Yarışları'na da 240 kadar sporcunun katılması bekleniyor.