Futbolda 2014 - 2015 sezonu Türkiye Kupası Bursa'da oynanacak Galatasaray - Bursaspor final maçıyla sahibini buluyor.

53. Türkiye Kupası, bu akşam Bursa'da oynanacak final maçıyla sahibini bulacak. Bursa Atatürk Stadı'nda saat 20.30'da başlayacak karşılaşmayı hakem Bülent Yıldırım yönetecek. Baki Tuncay Akkın ve Asım Yusuf Öz'ün yardımcı hakem olarak görev alacağı karşılaşmanın dördüncü hakemi ise Özgüç Türkalp olacak. Karşılaşma Türkiye Kupası yayıncı kuruluşu ATV'den naklen ekranlara gelecek.

3 Eylül 2014 tarihinde oynanan maçlarla startı verilen Türkiye Kupası'nda finale gelindi. Rakiplerini saf dışı bırakarak finale kadar uzanan Türkiye Kupası'nın ilk ve son sahibi Galatasaray, bugüne kadar çıktığı 20 finalde 15 şampiyonluk elde etti ve ülkenin bu kupayı en çok kazanan takımı unvanını taşıyor.

Galatasaray'ın grup aşamasından katıldığı kupa mücadelesine Bursaspor bir adım geriden, 3. turdan itibaren adım attı. Bursaspor, finale gelene kadar oynadığı 12 maçın 6'sını kazanırken, 5 beraberlik, 1 de yenilgi aldı.

TAKIMLARIN MUHTEMEL 11'LERİ

Bu arada Bursaspor ile Galatasaray taraftarlarının yarı yarıya kullanacağı statta tribünlerin tıklık tıklım dolması bekleniyor. Maçla ilgili tüm biletlerin satıldığı açıklanmıştı.

Galatasaray'da ülke milli takımına giden kaleci Fernando Muslera, Bursaspor'da ise kırmızı kart cezalısı Serdar Aziz takımlarındaki yerlerini alamayacaklar. Takımların zorlu final öncesindeki muhtemel 11'leri ise şöyle:

Stat: Bursa Atatürk
Hakemler: Bülent Yıldırım, Baki Tuncay Akkın, Asım Yusuf Öz
Bursaspor: Harun, Şener, Ozan, Şamil, Aziz (Emre), Bekir, Belluschi, Josue, Volkan, Bakambu, Fernandao
Galatasaray: Sinan, Sabri, Semih, Hakan, Telles, Melo, Selçuk, Hamit, Sneijder, Yasin, Burak