Türkiye Kupası'nda son 16 turunun ardından çeyrek finale kalan takımların çeyrek ve yarı final eşleşmeleri çekilen kuralar sonunda belli oldu.

2014-2015 Sezonu Türkiye Kupası çeyrek ve yarı final karşılaşmalarının kura çekimi Riva Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'ndeki Orhan Saka Salonu'nda yapıldı.

Son 16 Turu maçları sonunda rakiplerini eleyerek çeyrek finale yükselen; Fenerbahçe, Galatasaray, Medicana Sivasspor ve Bursaspor kura çekimine seri başı olarak, Gençlerbirliği, Mersin İdmanyurdu, Kayserispor ve Manisaspor ise seri başı olmayan takım olarak kura çekimine katıldı.

KOŞAR: TİMSAH ARENA YETİŞMEZSE KUPA FİNALİ BURSA ATATÜRK'TE OYNANACAK

Kura çekiminde açıklamalarda bulunan TFF İkinci Başkanvekili Arif Koşar, kupa heyacanının 159 takımla eylül ayında başladığını hatırlatarak, "127 profesyonel takım, 32 BAL takımı ile mücadeleye başladık. Kupa bütün illleri ve ilçeleri kapsadı. Eylül'den bugünlere geldik. 8 takım ile kura çekimini tamamlayacağız. 6 Süper Lig, 2 PTT Birinci Lig takımı mücadele ediyor. Son 32 takıma kadar Üçüncü Lig'den Tuzlaspor ve BAL Ligi'nden Cizrespor yer aldı. Önümüzdeki yılda bu format devam edecektir. Şimdiden takvimi açıkladık." dedi.

Arif Koşar, Türkiye Kupası finalinin 3 Hazira'nda Bursa'nın yeni stadında oynanacağının daha önceden belli olduğunu ancak Timsah Arena'nın yetişmemesi durumunda ise finalin Bursa Atatürk Stadı'nda oynanacağını ifade etti.

Çift maç eleme usulüne göre oynanacak Türkiye Kupası çeyrek final karşılaşmaları 3, 4, 5 Mart ve 7, 8, 9 Nisan tarihlerinde, yarı final karşılaşmaları ise 28, 29, 30 Nisan ve 19, 20, 21 Mayıs tarihlerinde oynanacak.

Çeyrek final eşleşmeleri şöyle:
1. maç: Galatasaray - Manisaspor
2. maç: Kayserispor - Medicana Sivasspor
3. maç: Bursaspor - Gençlerbirliği
4. maç: Mersin İdmanyurdu - Fenerbahçe

Yarı final eşleşmeleri şöyle:
1. maçın (Galatasaray - Manisaspor) galibi ile 2. maçın (Kayserispor - Medicana Sivasspor) galibi ve 3. maçın (Bursaspor - Gençlerbirliği) galibi ile 4. maçın (Mersin İdmanyurdu - Fenerbahçe) galibi yarı finalde eşleşecekler.