KAYSERİ (AA) - Kayseri'nin Pınarbaşı ilçesinde bir kişi, "evinde hazine var" diyen dolandırıcılara 120 bin lirasını kaptırdı.

Edinilen bilgiye göre, tarihi eser kaçakçıları, ilçenin Büyük Gümüşgün Mahallesi'nde yaşayan Gökhan Y'ye (32), eski bir yapı olan evinin bahçesinden daha önce tarihi eserler çıktığını söyledi.

Gökhan Y'ye "Evinde hazine var. Bahçedeki tünellerde tarihi eserler saklı, elimizde bunları gösteren harita var" diyen dolandırıcılar, evin bahçesindeki mağarayı andıran oyuklara önceden yerleştirdikleri heykelleri tarihi eser bulmuş gibi davranarak Gökhan Y'ye gösterdi.

Tarihi eserleri İstanbul'da yüksek fiyatlara satacakları vaadinde bulunan dolandırıcılar, ev sahibinden pazarlama için para talebinde bulundu.

İddiaya göre, biriktirdiği parası ve bankadan çektiği krediyle şahıslara 120 bin lira veren Gökhan Y, bir süre sonra dolandırıldığını ve heykellerin sahte olduğunu anlayınca durumu jandarma ekiplerine bildirdi.

Şüphelilerin eşkal bilgisini alan Pınarbaşı Jandarma Komutanlığı ekipleri, dolandırıcıları yakalamak için çalışma başlattı.