Adana’da yapılan Türkiye Açık Yaş Yüzme Şampiyonası ve Olimpik Kulaçlar Yaş Grupları Yaz Seçme yarışlarına 170 sporcu katıldı

Yüzme Federasyonu Adana İl Temsilcisi Pervin Bulut, 100. Yıl Yüzme Havuzu’nda 3 gün süren seçmelere Adana’nın yanı sıra İstanbul, Niğde, Mersin, Kayseri, Kahramanmaraş ve Gaziantep’teki 22 kulüpten 62’si kadın 170 sporcunun katıldığını söyledi.

Bulut, federasyon tarafından verilen baraj derecelerini geçmek için kıyasıya mücadele eden sporcuların hırslarından dolayı mutlu olduğunu ifade ederek, Adana Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi (TOHM) sporcularının 69 baraj derecesini geçtiğini kaydetti.

Adana bölge olarak yüzmede Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi olduğuna dikkati çeken Bulut, “Farklı illerden yarış için kentimize gelen kulüpleri en iyi şekilde ağırladık. 3 gün boyunca gerçekleştirilen müsabakalarda hiçbir sorun çıkmadı. Hakemlerimizin dikkatli davranması ve elektronik skorboard olması olası sorunların önüne geçti. Son dönemlerde Adana TOHM Başantrenörü Martin Grabowski’nin sistemli çalışmasının meyvelerinin alınmaya başlandı. Adanalı sporcular sürekli derecelerini geliştirdiler. Burada baraj derecelerini geçen sporcularımızı kutluyorum” dedi.

Yarışları Adana TOHM Başantrenörü Martin Grabowski, TOHM Yüzme Koordinatörü Gürhan Bencan, Yüzme Federasyonu Sağlık Bilim Kurulu Başkanı ve Çukurova Üniversitesi Beden Eğitimi Spor Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Sadi Kurdak da izledi.