Kahramanmaraş'ta başlayan Türkiye Oryantiring Şampiyonası'nın 1. kademe yarışları tamamlandı.

Kapıçam mesire alanında yaklaşık bin 200 sporcunun katılımıyla düzenlenen 1. kademe yarışlarının ödül töreni, Kıbrıs Meydanı'nda gerçekleştirildi.

Mini keman konseri ve halk oyunu gösterileriyle başlayan programda 22 kategoride dereceye giren 66 sporcu ödüllendirildi.

Türkiye Oryantiring Federayon Başkanı Tekin Çolakoğlu, törende, heyecanlı geçen yarışların birinci etabının tamamlandığını belirtti.

İkinci etabın da aynı bölgede yarın devam edeceğini ifade eden Çolakoğlu, Türkiye'nin farklı bölgelerinden sporcuların aileleriyle yarışmaya katıldığını, bunun aile sporu olan oryantiring adına mutluluk verici olduğunu söyledi.

Çolakoğlu, Kahramanmaraş'ta böyle bir şampiyona yapılmasından dolayı çok memnun olduğunu, Federasyon olarak kendilerini yalnız bırakmayan yerel yönetimler, kamu kurumları ve iş adamlarına teşekkür etti.

Törende, Bursa Osmangazi Koleji Müdür Yardımcısı İnayet Bozkaya, 1914-1915 eğitim öğretim yılında Çanakkale'de şehit düşen Erzurumlu Musa Karabey'in adına düzenlenmiş diplomayı Çolakoğlu'na takdim etti.

Bozkaya, Oryantiring sporuyla ilgili verdiği çabadan dolayı Çolakoğlu'na böyle bir hediye verdiklerini belirterek, "19 Mayıs 1915'te İstanbul Üniversitesi, Galatasaray, Sivas, Konya ve Erzurum Liselerinde eğitim gören 9 bin 500 öğrencimiz maalesef şehit olmuşlardır. Okullarını bırakmışlar son sınıf öğrencileri diplomalarını alamamışlar. Biz de okul olarak Türkiye'de bir ilk olmasını istiyor ve bunu okullarımızın takip etmesini umuyoruz" dedi.

Törene, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakçı, Halk Sağlığı Müdürü Ahmet Yener ve vatandaşlar katıldı.