Kapıçam mesire alanındaki şampiyonaya katılan 50 ilden yaklaşık bin 200 sporcu, harita ve pusulayla hedefleri bulmaya çalıştı. İki etapta yapılan yarışlar yarın sona erecek.

Türkiye Oryantiring Federasyonu Başkanı Tekin Çolakoğlu, gazetecilere, yerel yöneticilerin desteğiyle Kahramanmaraş'ta ilk kez düzenledikleri yarışmanın ilgi gördüğünü söyledi.

Kentte, ilerleyen yıllarda uluslararası yarışma düzenlemeyi hedeflediklerini dile getiren Çolakoğlu, "Kahramanmaraş'ta iki gün sürecek şampiyona, derece alan arkadaşlarımız için milli takıma seçilme kriterlerini oluşturacak. İnsanların ilgisi her geçen gün artıyor. Siz, insanlara ortam ve şartları sağlarsanız, spora olan ilginin arttığını görürsünüz. Çocuklarımıza gerekli alt yapıyı sağlamaya çalışıyoruz" dedi.

Çolakoğlu, geçen yıl 30 ilde gerçekleştirilen okullar arası yarışları, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğinde bu yıl 81 ile yaymayı hedeflediklerini belirtti.

Çocukları kötü alışkanlıklardan uzaklaştırmak için organizasyon düzenlediklerini vurgulayan Çolakoğlu, şöyle konuştu:

"Büyük sporcularımızın da yaşam kalitesinin yükseltilmesi için hazırladığımız sağlıklı yaşama katkı anlamındaki bu sporu yaygınlaştırma hedefindeyiz. İnsanlarımız, rahatlıkla yürüyüş, koşu yapıyorlardı. Bunu, hedefli ve amaçlı hale getirdik. Gençlerimiz, büyüklerimiz ve çocuklarımız hedefli ve amaçlı spor yaparak yaşam kalitelerini yükseltiyor. Sağlık giderlerindeki düşüş ve yaşam kalitesinin yükseltilmesi, spora alışan insanlar içinde iş verimine etkisi anlamında topluma hizmet ettiğimizi düşünüyoruz."