HATAY (AA) - Hatay'da düzenlenen Türkiye Poomse Tekvando Şampiyonası devam ediyor.

Antakya Spor Salonu'nda düzenlenen, 45 ilden 810 sporcunun katıldığı şampiyonanın üçüncü gününde, minikler, yıldızlar ve büyükler kategorisindeki sporcular kıyasıya mücadele etti.

Türkiye Tekvando Federasyonu Başkanı Metin Şahin, yaptığı konuşmada, sporun barış, kardeşlik ve bütün güzellikleri içerisinde barındıran bir kavram olduğunu söyledi.

Federasyon olarak 400 binin üzerinde lisanslı sporcuları olduğunu ifade eden Şahin, şunları kaydetti:

"Her zaman gençliğe hizmet veren bir federasyonuz. Sadece spora hizmet vermiyoruz aynı zamanda ülkesini, milletini ve insanını seven gençler yetişiyor. Asıl amaç ülkenin bölünmez bütünlüğü, birlik ve kardeşliktir. Aynı zamanda bir sivil toplum kuruluşu görevini ifa ediyoruz ve bunu yapmaya da devam edeceğiz. Mücadele ederken bile sadece madalyaya değil iyi insan modeli üzerine yoğunlaşıyoruz. Bugün burada federasyonumuzun en önemli branşı olan poomse müsabakalarını yapıyoruz. Poomsede dünyanın en önemli ülkesiyiz. Gün geçtikçe yükselen bir trendimiz var. Eskiden yüz kişiyle yaptığımız şampiyonalar şu an 800'ün üzerine çıkmış durumda. Bu ülkemizin ve sizlerin başarısıdır."

Bu arada müsabakalarda dereceye giren sporcular milli takım kampına alınacak. Sporcular burada yapılan seçmelerin ardından 30 Eylül-3 Ekim tarihlerinde Peru'da düzenlenecek dünya şampiyonasına katılacak.