Dünya Kupası'na katılmak için mucizeyi kovalayan A Milli Takımımız bir engeli daha geçti. Romanya ile kader maçına çıkan Türkiye Burak ve Mevlüt'ün golleriyle Brezilya yolunda umutlandı. Fatih Terim'in göreve gelmesinden sonra ikide iki yapan mililer Fatih Terim'in sözünü ettiği mucizeyi gerçekleştirme yolunda büyük bir adım attı.

Türkiye'nin en büyük başarısızlık dönemlerinden birinde Milli Takım'ı yöneten Abdullah Avcı, "Tahta, tebeşir bulursam kadroyu yazarım.Artık bilgisayar ve barkovizyon dönemi başlamıştır." diyerek Türk halkına tahta-tebeşir dönemini özletmişti.

İLK YARI

Milli takımımız iyi başladığı karşılaşmanın 9. dakikasında Burak Yılmaz ile net bir fırsatı değerlendiremedi. Bu pozisyondan bir kaç dakika sonra yüreğimiz ağzımıza geldi. Volkan'ın kısa düşen vuruşu sonrası Tanase'nin ceza alanı dışından aşırtma şutunda kale çizgisine yerleşen Caner Erkin topu son anda kafayla karşıladı. İlk yarıda maçın yıldızı olan Caner 21. dakikada nefir bir orta yaptı, topa iyi yükselen Burak Yılmaz topu fielelere gönderdi. İlk yarının kalan dakikalarında iyi pas yapan milli takımımız Romanya'yı oyuna sokmadı ve ilk yarıyı 1-0 önde kapattı.

İKİNCİ YARI

İkinci yarıda Rumenler iki değişiklikle başlarken, milli takımınız 11'ini korudu. Bu devreyede iyi başlayan milliler 55. dakikada golle burun buruna geldi. Nefis hareketler yapan Gökhan Töre müthiş bir ara pasıyla Umut'u gördü. Andorra maçında hat-trick yapan golcü oyuncu meşin yuvarlağı kalecinin üstüne nişanladı. 64. dakikada milli takım gole yine çok yaklaştı. Ani gelişen atakta Arda Turan ortaladı arda direkte bombış durumda olan Gökhan Gönül topu içeriye çevirdi Burak topa dokunamayınca takımı mutlak bir golden etti.

Uzatma anlarında Mevlüt ile bir gol daha bulan Türkiye Romanya'yı deplasmanda 2-0 mağlup etti. Bu galibiyetle 13 puana çıkan ay yıldızlı temsilcimiz aynı puanda olan rakibinin averajla üstüne çıktı.