MALATYA (AA) - Türkiye Tenis Federasyonu (TTF) Başkanı Cengiz Durmuş, Anadolu'nun her yerinde tenisçilerin yetişmesini istediklerini, bunun içinde yeni projeleri hayata geçirdiklerini söyledi.

Tesis açılışı için Malatya'ya gelen Durmuş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kentte özel bir gün yaşadıklarını kaydetti.

Türkiye'de tenis sporunun gelişmesi için on yıldır önemli çalışmalar yürüttüklerini vurgulayan Durmuş, "Herkes tenis oynasın ve Anadolu'nun her yerinde tenisçiler yetişsin. Malatya'da olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Muhteşem bir tesis, müthiş bir katılımcı. Tenis oynayan insanlar gerçekten uluslararası standartlarda bir tesise sahip." dedi.

İstanbul'un ev sahipliği yapacağı TEB BNP Paribas İstanbul Cup'ta eleme maçlarının yarın başlayacağını hatırlatan Cengiz Durmuş, turnuvanın, kadınlar tenisinde dünyanın en iyi isimlerinin Türkiye'ye gelmesine ön ayak olduğuna dikkati çekti.

Turnuva ve oyunculara ilişkin değerlendirmede bulunan Durmuş, "İstanbul Open geçen sene Federer'in gelip şampiyon olarak gittiği bir turnuva. İstanbul Cup da başladığında 15 gün ülkemizde tenis konuşulacak." ifadelerini kullandı.