Altınova Şehit Bayram Demirci Ortaokulu Müdürü Halil İbrahim Kara, Beden Eğitimi Öğretmeni Ejder Nacaroğlu ve Küçük Kızlar Hentbol Takımı Belediye Başkan Yardımcısı Cevdet Kabakcı'yı ziyaret ederek sevinçlerini paylaştılar.

Ortaokullar Arası Türkiye Hentbol Şampiyonası'na katıldıklarını ve Türkiye 3.'sü olduklarını ifade eden Beden Eğitimi Öğretmeni Ejder Nacaroğlu: “Köy okulu olmamıza ve salonumuz olmamasına rağmen çalışarak başaracağımıza inandık ve başardık. Türkiye 3.'sü olduk. Altın Kızlar adını verdiğimiz takımımızdaki kızlarımızın şu anda 8. Sınıfta ve lisede okuyan ablaları da aynı başarıyı göstermişlerdi. Okulumuz bahçesinde yaptığımız çalışmalar ve maç zamanlarına yakın, salonu olan okullarda yaptığımız antrenmanlarla başarılı olduk” diye konuştu.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Belediye Başkan Yardımcısı Cevdet Kabakcı ise bu başarının küçümsenemeyeceğini ifade ederek öğrencileri  başarılarından dolayı tebrik etti.

Öğrencilere hitaben yaptığı konuşmada Başkan Yardımcısı Kabakcı: “Doğasıyla, tarihi dokusuyla, iklimi ile Türkiye'de yaşanabilirlik bakımından ilk 10-15'in içerisine giren bir şehrimiz var. Bunun yanı sıra en az alkol kullanılan, en az suç oranı olan illerden birisidir.

Sizler bugünün gençleri yarının büyüklerisiniz. Yarın bu ülkede sizler söz sahibi olacaksınız.

Bugün biz Belediyespor olarak 12 dalda 30 kategoride faaliyet gösteriyoruz. Aynı zamanda belediye olarak okulların ve camilerin çevre düzenleme çalışmalarını da yapıyoruz. 3 bine yakın çocuklara spor yaptırıyoruz.
Batıpark'taki spor salonunun yetersizliğinden dolayı uluslar arası müsabakalar ilimizde yapılamıyordu. 12 Şubat Stadı'nın yanına yaptığımız spor salonu  bin kişilik kapasitesi var ve uluslar arası müsabakalar artık ilimizde yapılabilecek.

Bunun haricinde Kahramanmaraş Fuar Merkezi(KAFUM)'nde teleskopik tribünlerle aynı anda 3 müsabaka oynanabilecek salon oluşturduk.

Bir tanesi Binevler bir tanesi de Doğukent tarafında olmak üzere iki spor salonu daha yapacağız. Aslında şehrimizin her bölgesine spor salonu yapmayı hedefliyoruz ama arsa yetersizliğinden dolayı yapamıyoruz. Mahallelere yaptığımı parklara spor aletleri yerleştirerek insanlarımızın spor yapmalarına olanak sağlıyoruz. Bunun haricinde bazı mahallelere semt sahaları yaptık. Oralarda basketbol, voleybol sahaları mevcut.

Bugün 10 tane kütüphane yaparak bir ilki gerçekleştirmiş bir şehiriz. İstanbul'dan bile öndeyiz kütüphane konusunda.

Gençlerimizin nezih bir ortamda ders çalışmaları için kütüphanelerimizi hizmete açtık. 
Sizler okuyacaksınız. En azından bir üniversite bitireceksiniz. Kahramanmaraşlı şairlerimizin yazarlarımız ve fikir adamlarımızın kitaplarını bol bol okuyun. İnsanın isteyerek çalışıp ta başaramayacağı hiçbir şey yoktur.

Ben bu başarınızdan dolayı sizleri kutluyor ve başarılarınızın devamını diliyorum” diye konuştu.
Belediye Başkan Yardımcısı Cevdet Kabakcı, öğrencilere spor ayakkabısı ile belediyemizin çocuk yayınlarından çocuklara hediye etti.