Türkiye’nin 11 ilinde, ilköğretim öğrencilerinin katıldığı “Türkiye’nin En Hızlısı” atletizm koşusu yarışmasının birincisi Bakırköy Fatih Ortaokulu öğrencisi Jamshıd Nasımı oldu.

Türkiye’nin 11 ilinde, ilköğretim öğrencilerinin katıldığı “Türkiye’nin En Hızlısı” atletizm yarışmasının Büyük Türkiye Finali Sadi Gülçelik Atletizm Salonu’nda yapıldı. 2003 doğumlu erkekler kategorisinde yarışmanın 1.si 80 metreyi 10.25 de koşan Jamshıd Nasımı oldu. Birinci gelen Nasımı, bu başarıyla ‘Türkiye’nin en hızlısı’ unvanına sahip oldu. İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün inisiyatifi ile Türkiye Atletizm Federasyonu’nun desteği ve ORG Sports’un organizasyonu ile düzenlenen “Cheetos Türkiye’nin En Hızlısı” yarışmasının Büyük Türkiye Finali’nde, 400 çocuk yarıştı.

Yarışmanın 2003'lü Erkekler Katogorisi Şampiyonu Jamshıd madalyasını ve ödüllerini, Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar ile İstanbul Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İbrahim İlhami Koç’un katılımıyla düzenlenen ödül töreni ile aldı. Şampiyonun beden eğitimi öğretmeni Oktay Çetinkaya mutlu olduklarını belirterek “Yarışmanın 1 yıl boyunca aşamalı olarak Bakırköy'ün en hızlısı, Avrupa'nın en hızlısı, İstanbul'un en hızlısı ve Türkiye'nin en hızlısı olduk. Jamshid’i bize bu haklı gururu yaşattığı için tebrik ediyorum.” dedi. Nasımı, haziran ayı başında atletizm federasyonu tarafından yapılan yarışlarda da 2 ayrı branşta kendi yaş grubunda Türkiye şampiyonu olmuştu. Genç sporcu elde ettiği bu derecelerle atletizm milli takımına girmeye hak kazanmıştı.

Kendi yaş grubunda ilk üçe girme başarısı gösteren çocuklar, bundan sonraki eğitim öğretim süresince spor yaşantılarına devam etmeleri şartıyla aylık burs almaya hak kazandı. Büyük finalde birinci gelen sporcular da bursun yanı sıra İsveç’te Avrupa Gençler Atletizm Şampiyonası’nı yerinde izleme ödülü kazandı.