Hatay'ın Yayladağı ilçesinde yaşayan Bayırbucak Türkmen çocukları, Ziraat Türkiye Kupası'nda Galatasaray'ın yarın Karşıyaka ile yapacağı grup maçını izleyecek.   
Geçtiğimiz ay, Yayladağı ilçesinde kurulan Bayırbucak Futbol Takımı'nın 35 sporcusunun, hayali gerçek oluyor. İzmirli bir iş adamının girişimleriyle yarın oynanacak karşılaşma öncesi gerçekleştirilecek seremonide futbolcularla sahaya çocuklar, daha sonra mücadeleyi tribünden takip edecek.

Yarın oynanacak maç için Yayladağı'ndan otobüse binen yaşları 9 ile 16 arası değişen çocuklar, aileleri tarafından uğurlandı. 

Takımın başkan yardımcısı Basim Bal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, futbol okulunda eğitim gören 35 çocuğu İzmir'e götürdüklerini söyledi. 

Tüm masrafların bir hayırsever tarafından karşılandığını aktaran Bal, "Çocuklarımız çok heyecanlı ve sevinçli. Bu mutluluğu bizlere yaşatan Karşıyaka ve Galatasaray kulüplerine teşekkür ediyoruz" dedi. 

İzmir'e giden çocuklardan 10 yaşındaki Rıdvan Bal da çok heyecanlı olduğunu belirterek, katkı sunanlara  teşekkür etti. 

Türkiye'de mutlu olduklarını belirten 14 yaşındaki Mehmet Ali Topalca ise haberi aldıklarında birbirlerine sarıldıklarını, futbolcuları görecekleri için çok heyecanlandıklarını söyledi.